Provincie Gelderland komt met Gelderse Woonweek

De Gelderse Woonweek van 18 tot en met 27 november is een initiatief van de Provincie Gelderland. Op verschillende momenten en manieren kun je zien hoe de provincie aan de slag gaat met de acties uit het Actieplan Wonen.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder andere: een starterslening, financi├źle steun aan gemeenten om capaciteit of expertise in te zetten om woningbouw te versnellen, een nieuwe regeling voor collectieve wooninitiatieven, en inzicht in conceptbouw. “We besteden ook aandacht aan de complexe acties uit het Actieplan. Bijvoorbeeld: hoe stimuleren we de samenwerking tussen gemeenten en beleggers om te zorgen voor meer middenhuur. Of de verlammende werking van de stikstofvergunningen”,aldus de Provincie Gelderland.

Tijdens de Woonweek is er 1,5 week lang gelegenheid van elkaar te leren, (regionaal) nieuws uit te wisselen en elkaar, virtueel, de hand te reiken. Om daarna weer goed geïnformeerd en geïnspireerd aan de slag te gaan.

Digitaal maar divers
Er is een divers programma. Helaas kunnen de bedachte excursies en de (kleine) fysieke bijeenkomsten niet doorgaan. “Maar verheug u op een Gelders Woonjournaal: presentator Angelique Kr├╝ger is niet vies van een goede discussie met haar tafelgasten. Misschien kies je ervoor met een kop thee op de bank een podcast te luisteren. Sluit hoe dan ook aan bij een van de woonwebinars.

Meer informatie
Zet de Gelderse Woonweek in jouw agenda en meldt je hier aan. Binnenkort ontvang je dan een e-mail met de verschillende programmaonderdelen waarvoor jij je kunt inschrijven.

Kijk ook op www.gelderland.nl/Evenementen/Gelderse-1,5-(meter)-Woonweek

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in