Het is bouwvak maar de dijk ‘werkt’ door -Update-

Update van De Dijkenbouwers: Tot 5 augustus wordt er door ons gewerkt. In de eerste week van augustus vindt er met name in delen van segment 3 (tussen de Belt en Hezenbergersluis) grondwerk en aanvoer van materiaal plaats. De transport route voor segment 3 loopt vanaf de Kloosterbrug tot de Hezenbergersluis. Vanaf 8 augustus tot 19 augustus zal er met een lagere intensiteit gewerkt worden in het projectgebied.

De dijkenbouwers hebben vakantie, maar de nieuwe dijk die wordt aangelegd langs het Apeldoorns kanaal werkt in de bouwvak gewoon door. Het grondwerk aan het dijklichaam nabij De Hezenberg en De Dijkstoel is nagenoeg gereed. Nu volgt een periode waarin de grond van de nieuwe dijk werkt; zich kan zetten (nazakken).

Om deze reden is het Opbroeksepad (fietspad) dat tussen de Hezenbergersluis en Het Bastion ligt, tijdelijk afgesloten. Ook het Dijkstoelpad tussen de Hoopjesweg en Het Bastion is tijdelijk afgesloten. Via deze route wordt grond aangevoerd. Hiervoor zijn omleidingsroutes ingesteld. In het najaar zal de aanleg van het nieuwe fietspad beginnen.

Niet betreden
De aannemer vraagt een ieder dringend om het werkgebied vanwege veiligheidsredenen niet te betreden. Het gebied is afgezet met hekken en bebording en dat is niet voor niets. Afgravingen en bouwmaterialen kunnen onveilige situaties opleveren.

Recent heeft het Waterschap mooie beelden van de werkzaamheden gemaakt. Benieuwd? Klik op het filmpje om te zien wat er gebeurt in de trajecten tussen de Kloosterbrug in Wapenveld en Het Bastion in Hattem.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in