Vrijwilligers Hospice Hattem ronden basistraining succesvol af

Hospice Hattem was gedurende enkele maanden gesloten. Om weer open te zijn voor gasten waren veel nieuwe vrijwilligers nodig. Op de uitgebreide wervingsactie hebben achttien personen zich aangemeld. Een mooi aantal, nog niet genoeg, maar wel voldoende om weer gasten te kunnen ontvangen en het hospice is alweer enkele maanden geopend.

Nieuwe medewerkers worden intensief begeleid. Voordat zij worden ingezet, krijgen ze een training van vijf avonden en lopen ze mee met ervaren vrijwilligers.

Basistraining
Er zijn nu drie groepen vrijwilligers die de basistraining hebben gevolgd die werd verzorgd door coördinator Lia Stoop.  Aan deze training hebben zowel ervaren krachten, die hun kennis wilden opfrissen, als nieuwe vrijwilligers meegedaan. Door deze mix konden veel onderwerpen van de cursus worden aangevuld met praktijkervaringen. Tijdens de trainingen verdiepten de vrijwilligers zich in allerlei aspecten van het werk in een hospice. Na de afsluitende bijeenkomst ontvingen de deelnemers een boekje als herinnering en binnenkort krijgt elke deelnemer het certificaat Basistraining Vrijwilliger in de terminale zorg.

Grote behoefte aan hospicezorg
Hospice Hattem heeft de ambitie om structureel een tweede appartement in gebruik te nemen zodat er twee gasten in het hospice kunnen verblijven. De behoefte aan hospiceplekken is groot en de vraag daarnaar overtreft de mogelijkheden voor plaatsing. De nieuwe vrijwilligers komen uit diverse plaatsen in de omgeving van Hattem zoals Wapenveld, Heerde, Vorchten, Wezep en Zwolle. Het hospice staat ook open voor iedereen, ongeacht geaardheid of levensovertuiging en ook voor mensen die niet in Hattem wonen.

Meer vrijwilligers nodig
Er is nog steeds behoefte aan nieuwe vrijwilligers, want alleen met voldoende medewerkers kan het tweede appartement echt in gebruik worden genomen. De inzet van een vrijwilliger is gemiddeld vier uur per week. Daarvoor kan men zichzelf inschrijven via het inzetrooster. Als vrijwilliger ontzorg je de gast en zijn naasten. Bijvoorbeeld door koffie of thee te zetten of door voor te lezen, maar ook door huishoudelijke taken. Thuiszorgmedewerkers en de huisarts verzorgen alle medische zorg.

Op de website www.hospicehattem.nl is meer informatie te vinden. Hierop staan ook de contactgegevens voor het aanvragen van een vrijblijvend, oriënterend gesprek over het mooie en waardevolle werk in Hospice Hattem.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in