Hospice Zwolle gaat uitbreiden!

Vrijdag 14 oktober heeft het bestuur van Stichting Hospice Zwolle haar handtekening gezet onder de koopovereenkomst.

Daarmee is de stichting eigenaar geworden van het nu nog braakliggende terrein naast het hospice aan de Wipstrikkerallee. De koop maakt het mogelijk om in de komende jaren de zo gewenste uitbreiding van Hospice Zwolle te behalen.

 

 

In januari 2023 is het zeven jaar geleden dat Hospice Zwolle de eerste gasten ontving. Het hospice heeft zich in de tussentijd ontwikkeld tot een vaste waarde in Zwolle, waar het gaat om de zorg voor mensen die in de laatste fase van hun leven zijn.

Bij de bouw van het huidige pand leken vijf gastenkamers, een gezamenlijke woonkamer en enkele andere ruimtes, voldoende. In de praktijk is er echter een gebrek aan ruimte. Wanneer verschillende families op eenzelfde moment bij elkaar willen zijn bijvoorbeeld, dan is één huiskamer te weinig. Ook de facilitaire en technische ruimtes zijn te klein. Daarnaast is de verwachting dat de vraag naar hospicezorg door de vergrijzing verder toeneemt.

Kleinschaligheid blijft
In de afgelopen periode heeft het bestuur plannen gemaakt en een programma van eisen opgesteld voor de uitbreiding van Hospice Zwolle. Het uitgangspunt is én blijft dat Hospice Zwolle een bijna-thuis-huis is. Dat betekent dat de uitbreiding kleinschalig zal zijn. In de nieuwbouwplannen is ruimte voor twee kamers voor gasten, een extra ruimte voor familie of overleg, en enkele facilitaire en technische ruimtes. Misschien biedt de uitbreiding ook de mogelijkheid om in de toekomst respijtzorg te leveren in de laatste levensfase. Iemand krijgt dan tijdelijk zorg en verblijf om de mantelzorger te ontlasten (respijt te geven).

Aankoop huidige pand
Het huidige pand en de grond eronder waren eigendom van woningcorporatie Openbaar Belang en werden door Stichting Hospice Zwolle gehuurd. Tegelijk met de aankoop van de grond voor de nieuwbouw, heeft de stichting ook het pand en de ondergrond gekocht.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in