Hospice Hattem sluit de deuren

Hospice Hattem neemt geen nieuwe gasten meer op en sluit nog voor de jaarwisseling definitief de deuren van het appartement aan de Van Galenstraat 14 in Hattem. Dat meldt het bestuur van Hospice Hattem in een persbericht. Eerder deze week zijn vrijwilligers, sponsoren en andere belanghebbenden geïnformeerd over dit besluit.

 

Kleinschaligheid
“Een besluit dat is genomen met pijn in het hart”, vertelt voorzitter Bert Venema. “Al langer is sprake van discontinuïteit binnen Hospice Hattem. We hebben een relatief klein verzorgingsgebied en één bed. Die kleinschaligheid is onze kracht, maar gelijk ook kern van het probleem. Onzekerheden over huisvesting, financiële middelen en een beperkt aantal vrijwilligers zijn hiervan het gevolg.”

Waardevol
Venema is vol lof over de tomeloze inzet van de coördinatoren en vrijwilligers de afgelopen jaren. “Zij hebben in de korte bestaansperiode van het hospice de gasten iets heel waardevols kunnen meegeven in de laatste periode van hun leven.” Bovendien weet hij dat er wel degelijk vraag is naar een hospice in de omgeving van Hattem en dat sponsoren het hospice een warm hart toedragen. “Maar ondanks alle inspanningen heeft het hospice in Hattem het helaas niet gered”, besluit de voorzitter.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in