Omroep Gelderland presenteert Gelders Kieskompas

Vandaag is het Gelders Kieskompas voor de Provinciale Statenverkiezingen gelanceerd. Het Kieskompas is door onze mediapartner Omroep Gelderland in samenwerking met Kieskompas gemaakt. Op 20 maart mogen we naar de stembus om onze Provinciale Staten, het Gelders parlement, te kiezen.

Onze provincie heeft 55 zetels te verdelen. De VVD en het CDA zijn nu met ieder 9 zetels de grootste partijen. De verkiezingen hebben ook gevolgen voor de landelijke politiek. De gekozen Statenleden in alle provincies bepalen daarna hoe de nieuwe Eerste Kamer eruit gaat zien.

Gelderse thema’s
In het kompas komen Gelderse thema’s aan bod. Ook kan de Achterhoek, de Veluwe, het Rivierengebied of de regio Arnhem Nijmegen worden geselecteerd, zodat de kiezers daarbij vragen krijgen over kwesties die spelen in zijn of haar regio. Zo krijgen ze stellingen voorgelegd over onder meer de geplande lage vliegroutes van en naar luchthaven Lelystad, het doortrekken van de A15 naar de A12 en de aanleg van een dubbel treinspoor op het traject Arnhem-Winterswijk.

Het Kieskompas vind je hier.

Bron: mediapartner Omroep Gelderland

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in