Wandel op 11 maart met de VVD door de uiterwaarden

In de aanloop naar de verkiezingen voor de Provinciale Staten en het waterschap organiseert de lokale afdeling van de VVD op zaterdag 11 maart een excursie door de uiterwaarden. Onder leiding van Jacob van Emst, eigenaar van een ‘natuur inclusief’ landbouwbedrijf in de Hoenwaard, wordt een wandeling gemaakt door dit prachtige landbouw/natuurgebied. Eerder organiseerde VVD Hattem voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar ook al een stadswandeling en een wandeling door Molecaten onder leiding van Hattemse stadsgidsen. Nu resten nog de uiterwaarden, het laatste grote beeldbepalende gebied van Hattem.

Het belang van een vogelrijk gebied
Door het reliƫf in de Hoenwaard is het gebied uiterst geschikt voor weidevogels, die een prominente plek innemen in de bedrijfsvoering. In plaats van het gebied op zijn bedrijf aan te passen, past hij zijn bedrijf aan het gebied Ʃn de weidevogels aan. Omdat het gebied tot natuurgebied werd omgedoopt, is het behoud van de weidevogel in dit gebied voorwaarde om er nog te kunnen boeren. Jacob zal ons meenemen door het weidegebied in de Hoenwaard en uitleg geven over het samengaan van het uitoefenen van het boerenbedrijf en natuur en hoe dat mogelijk is in dit bijzondere gebied met wisselende waterstanden.

Praktische informatie
De start van de wandeling op zaterdag 11 maart is om 10.30 uur. Aansluitend drinken we koffie bij ā€œbij de Molenā€.Ā Aanmelding voor deze wandeling is noodzakelijk en kan door een mail te sturen naar Hattem@vvdhanzenetwerk.nl. De startplaats wordt bekendgemaakt na aanmelding.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in