Succesvolle 25e ‘Hattem’s Mooiste’

De 25e editie van de veldtoertocht ‘Hattem’s Mooiste’ was zaterdag een groot succes. Er kwamen maar liefst 878 deelnemers aan de start die genoten van het prachtige parcours.

Trouwe renners
Er waren mountainbikers uit alle windstreken. Veel renners -zelfs hele ploegen- komen ieder jaar naar Hattem. De jongste deelnemer was de 7-jarige Hugo van Det uit Hattem die de 30 km volbracht. Hij ging naar huis met een prachtige fietshelm. Ook zijn zus van 9 jaar volbracht de tocht.

“Genoten’
Deze editie waren er weer prominenten aan de start. Olympisch Kampioene Anna van der Breggen en oud-wereldkampioen schaatsen Erben Wennemars hebben genoten van de tocht. “Alles voor goud bij de OS in Tokyo 2020.” Ook werd de cup met de grote oren voor de grootste groep uitgereikt, dit jaar aan groep Stappenbelt uit Zwolle.

Vrijwilligers
De vrijwilligers leverden een topprestatie. Het begint natuurlijk bij de uitzetters van de tocht; zij waren vrijdag al op het parcours. Voorrijders zorgen ervoor dat de route goed ‘gepijld’ blijft. De verzorgingspost voorziet de deelnemers van eten en drinken. Medewerkers die de oversteek op gevaarlijke punten regelen, parkeerhulpen die alle auto’s keurig op een rij zetten, de materiaalbus en- post. Het Rode Kruis is gelukkig maar 1 keer in actie geweest voor een kleine blessure. En tot slot de afspuiters, inschrijvers, de mensen achter de bar van vv Hattem en de schoonmakers aan het eind van de tocht.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in