Jan Willem Wiggers benoemd tot waarnemend burgemeester gemeente Voorst

Hattemer J.W. Wiggers is gisteren door commissaris van de Koning Henri Lenferink benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Voorst. Hij vervangt vanaf vrijdag 24 november 2023 burgemeester P.C. Jorritsma-Verkade die zich afgelopen oktober ziek heeft gemeld.

Eerder al (waarnemend) burgemeester
Jan Willem Wiggers (67 jaar, Hattem) was tot 5 oktober 2023 waarnemend burgemeester van de gemeente Heerde. Daarvoor was hij waarnemend burgemeester in de gemeente Hardenberg en kroonbenoemd burgemeester in de gemeente Hattem. Eerder in zijn loopbaan was de heer Wiggers wethouder in de gemeente Zwartewaterland.

Fietsongeluk burgemeester Paula Jorritsma-Verkade
Paula Jorritsma-Verkade heeft laten weten haar taken als burgemeester tijdelijk te moeten neerleggen in verband met een fietsongeluk in oktober. De commissaris van de Koning heeft vervolgens in goed overleg met een delegatie van de gemeenteraad van Voorst besloten om de heer Wiggers als waarnemend burgemeester te benoemen tot de terugkeer van Paula Jorritsma-Verkade. Naar verwachting zal dit over drie of vier maanden zijn.

Het benoemen van een waarnemend burgemeester behoort tot de rijkstaken van de commissaris van de Koning.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in