Open Dag Hospice Hattem

Hospice Hattem houdt een Open Dag. Of beide appartementen toegankelijk zijn tijdens de Open Dag is afhankelijk van de bezetting. In ieder geval kan een kijkje worden genomen in het nieuwe appartement.

“Veel mensen denken dat een hospice alleen maar verdrietig is. Mensen denken dat het zwaar is, maar dat is niet zo. Er is naast een traan ook heel veel ruimte voor een lach,” vertelt Sandra Oosterveen, een van de twee coördinatoren.
“En ruimte voor zingeving en rust”, vult Lia Stoop de andere coördinator aan, “en dat ervaren zowel de gast als hun familie en onze vrijwilligers. Iedereen heeft recht op een waardig afscheid, zowel van het leven als van elkaar, en in het hospice doen wij er alles aan om dit mogelijk te maken.”

Luisterend oor
Sandra: “Ons hospice is een bijna-thuis-huis. Het is heel waardevol voor de vrijwilligers om er te zijn, bijvoorbeeld door een luisterend oor te bieden. En zij doen wat mogelijk is om de gast en zijn naasten te ontzorgen. Bijvoorbeeld door koffie of thee te zetten of door voor te lezen, maar ook door huishoudelijke taken. Thuiszorgmedewerkers en de huisarts verzorgen alle medische zorg.”

Terminale respijtzorg
Hospice Hattem is sinds 2019 in Hattem gevestigd. Aanvankelijk in een aanleunwoning van de Bongerd aan de Van Galenstraat 14. Sandra: “Het hospice is een zelfstandige stichting. Sinds een jaar huren wij ook appartement 16. Dat is nu ook volledig ingericht met hulp van een vrijwilliger, die het appartement heeft geschilderd, de Vriendenstichting en de Rode Beer.”
Lia: “Wij willen dit appartement inzetten voor terminale respijtzorg voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn. Zo’n gast kan maximaal 2 weken in ons appartement logeren om het thuisfront te ontlasten.”

Verse koffie
“Iedereen is van harte welkom op 3 september. Tijdens de Open Dag zijn vrijwilligers, bestuursleden en wijzelf aanwezig om te vertellen over het mooie werk in het hospice. En voor elke bezoeker wordt vers koffiegezet met wat lekkers erbij dat door vrijwilligers is gebakken. Dit past in de filosofie van het hospice waarbij wij onze gasten een gastvrij en warm verblijf bieden en goede zorg.”

De Open Dag is op zaterdag 3 september 2022 van 10.00 tot 14.00 uur. Hospice Hattem is te vinden in de Van Galenstraat 14 en 16 te Hattem. Meer informatie is te vinden op de website www.hospicehattem.nl. Daarop staan ook de telefoonnummers waarop de coördinatoren bereikbaar zijn voor het beantwoorden van vragen of het geven van meer informatie.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in