Tennisclub Hattem wil lening voor aanleg nieuwe banen

Tennisclub Hattem heeft bij de gemeente een aanvraag ingediend voor een geldlening van ruim 2 ton. De club wil de lening gebruiken om de drie kunstgrasbanen en twee gravelbanen voor smashcourt banen te vervangen. Dit type baan is minder onderhoudsgevoelig en kan het gehele jaar bespeeld worden. Daarnaast wil de tennisvereniging ledverlichting aanleggen op baan 8 die momenteel nog niet is verlicht.

Naar aanleiding van het plan om de ondergrond van een vijftal tennisbanen aan te passen, heeft de gemeente aan het bestuur van TC Hattem een voorstel gedaan om het onderhoud en de jaarlijkse onderhoudsbijdrage af te kopen. De structurele afkoop van het onderhoud voor het gehele sportpark van TC Hattem kost eenmalig bijna 90.000 euro.

Hypotheek
Stichting Waarborgfonds Sport (SWS) heeft de aanvraag van TC Hattem beoordeeld en op basis hiervan een voorlopige borgstelling afgegeven. Hiervoor wil de gemeente toestemming geven voor het vestigen van een recht van hypotheek op het clubgebouw aan SWS en de gemeente Hattem.

Conform de Financiële Verordening gemeente Hattem 2019 kan de geldlening door de gemeente Hattem alleen verstrekt worden wanneer de raad zijn fiat geeft. De aanvraag van de tennisvereniging wordt maandag besproken in de commissie Sociale Zaken. De lening zal een looptijd hebben van 15 jaar.

De vergadering van de commissie Sociale Zaken is op 30 augustus 2021 en begint om 20.00 uur. De vergadering is live te volgen via de webstream van de gemeente Hattem.

 

Bericht in samenwerking met de redactie van De Hattemer.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in