Hattem werkt aan veilige sportcultuur

De Sportkoepel Hattem heeft het initiatief genomen om drie VertrouwenContactPersonen (VCP’s) te benoemen. Deze drie personen zijn onafhankelijk. Bij de Sportkoepel Hattem zijn praktisch alle Hattemer sportverenigingen aangesloten. Zij willen hun sporters, vrijwilligers en andere betrokkenen een veilige omgeving bieden, zonder te kijken naar leeftijd, kleur, religie, geaardheid, etc.

Onafhankelijk en integer
De drie VCP’s, Gradus van Laar, Liesbeth Rischen en Roel Rischen, kunnen door alle betrokkenen bij alle verenigingen benaderd worden als er sprake is van grensoverschrijdend gedrag. Groot voordeel hiervan is dat niet elke vereniging zelf iets moet regelen. De 3 VCP’s zijn onafhankelijk en integer en bereikbaar via e-mailadres: vcp@sportkoepelhattem.nl.

1 op de 8 sporters slachtoffer is van grensoverschrijdend gedrag
Uit onderzoeken in de sport blijkt dat 1 op de 8 sporters slachtoffer is van grensoverschrijdend gedrag. In de meeste gevallen gaat het dan om seksuele intimidatie, maar het kan bijvoorbeeld ook gaan om discriminatie, pesten of geweld. De dader is meestal een medesporter, de coach, trainer, of een andere betrokkene. In de praktijk durven slachtoffer geen melding van te maken van het grensoverschrijdend gedrag.

Check ook de site van jouw vereniging, of www.sportkoepelhattem.nl, als je meer informatie nodig hebt over de werkwijze van de vertrouwenscontactpersonen òf als je behoefte hebt aan een gesprek, aarzel niet!

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in