Bewegingsboulevard te snel van start

Er staat iets groots te gebeuren in Hattem. Na jaren en jaren vergaderen lijkt het erop dat er nu eindelijk een Woonzorgzone komt. En meer. Niet alleen komen er woningen voor ouderen en zorgbehoevenden en een IKC. Nee, er komt ook een bewegingsboulevard!

Het idee van de bewegingsboulevard heeft Arend Palland (fractievoorzitter CU) geïnspireerd om met verschillende partijen *) die in het gebied actief zullen zijn, een plan in te dienen in het kader van de “Stimuleringsprijs Gelders Sportklimaat.” Men wil hiermee meedingen naar een geldprijs van ten hoogste EUR 20.000. In het plan staat de ontmoeting tussen generaties centraal: sport en beweging als middel om elkaar te ontmoeten.

Ingediend plan prematuur
Het plan moest voor 1 november ingediend worden en dat is door initiatiefnemer Palland gedaan. Een beetje curieus is dit wel, want met het indienen van het plan voor de bewegingsboulevard loopt Palland voor de troepen uit. Het besluit over het miljoenen kostende project Woonzorgzone is namelijk nog niet genomen.

Komt de boulevard er wel?
Gisteravond werd erover wederom uitgebreid gesproken in de Commissie Algemene en Ruimtelijke zaken. Maar, de uitkomst van dat debat was wat Arend Palland betreft al duidelijk, want voor de commissievergadering stuurde hij een persbericht over het ingediende plan in het kader van de Stimuleringsprijs Gelders Sportklimaat voor de beweegstraat. De beweegstraat waarvan op dat moment nog niet eens vaststond en vaststaat dat die er komt. Het definitieve besluit hierover wordt namelijk op 23 november genomen tijdens de raadsvergadering.

Elkaar ontmoeten
In zijn persbericht schrijft initiatiefnemer Arend Palland dat hij blij is met de steun van de deelnemende partijen: “Het gebied geeft zo veel mooie kansen voor verbinding tussen verschillende generaties. Het is prachtig om te zien dat al deze partijen samen willen werken om een succes te maken van de bewegingsboulevard.”

De komende dagen selecteert de jury uit alle ingediende plannen de zeven beste. Half november wordt bekend welke zeven plannen de jury heeft gekozen en of het plan van de beweegboulevard daartoe hoort.

Kijk ook op: www.gelderssportakkoord.nl/stimuleringsprijs

*) Stichting Welzijn Hattem, Driezorg, de Buursportcoaches Hattem, Sportkoepel Hattem, de van Heemstraschool en de Zaaier.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in