Nieuwe gemeentepolis voor Hattemers met laag inkomen

De gemeente Hattem gaat een overeenkomst aan met zorgverzekeraar Aevitae. Vanaf 1 januari volgend jaar heeft Aevitae een nieuwe collectieve zorgverzekering voor Hattemers met een laag inkomen.

De overeenkomst geldt voor een periode van drie jaar en is voor de inwoners van Hattem  met een inkomen tot maximaal 120% van het sociaal minimum. Je kunt je dan goed verzekeren tegen ziektekosten voor een relatief lage premie.

Zekerheid
Verantwoordelijk wethouder Carla Broekhuis vindt het belangrijk om een collectieve zorgverzekering voor minima aan te bieden: ‘Als je weinig te besteden hebt, dan is de premie voor een zorgverzekering voor het hele gezin een flinke hap uit je maandelijkse budget. Door deze verzekering aan te bieden kunnen we Hattemers helpen die zich anders wellicht niet of minder goed verzekeren. Deze verzekering heeft een ruime dekking en door de bijdrage van de gemeente en de collectiviteitskorting is de gemeentepolis betaalbaar voor de deelnemers. Ik ben dan ook blij dat we in Aevitae voor de komende drie jaar een nieuwe partner hebben gevonden die de gemeentepolis wil aanbieden. Dat biedt zekerheid voor de deelnemende Hattemers en voor de gemeente. Ik hoop dan ook dat zo veel mogelijk inwoners die er voor in aanmerking komen aan het eind van het jaar de overstap maken.’

Eigen risico meeverzekerd
De nieuwe gemeentepolis biedt drie zorgpakketten met verschillende vergoedingen. Bij twee van deze pakketten is het eigen risico ook meeverzekerd. Bij het meest voordelige pakket is dit niet standaard geregeld. Omdat de gemeente niet wil dat het eigen risico een belemmering is voor het afnemen van zorg, betaalt de gemeente de vergoeding van het eigen risico voor dit pakket.

Stappen over voor 1 januari
Tot en met eind 2021 heeft de gemeente nog een overeenkomst met verzekeraar Menzis voor een gemeentepolis. Voor Hattemers die deelnemen aan deze polis betekent het dus dat ze uiterlijk op 31 december van dit jaar moeten overstappen naar Aevitae als zij gebruik willen blijven maken van de gemeentepolis. Dit kan straks eenvoudig via www.gezondverzekerd.nl.

Meer info over premies & voorwaarden
Halverwege november worden de nieuwe zorgpremies bekend. Dat is ook het moment dat de gemeente Hattem de huidige deelnemers en nieuwe geïnteresseerden uitgebreid gaat informeren over de exacte voorwaarden van de polis. De gemeente werkt daarin samen met Op KO€RS van SWH, zorgverleners en andere organisaties in Hattem die contact hebben met de potentiële doelgroep van de zorgpolis.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in