Aandacht gemeentepolis zorgverzekering in het programma Kassa

In Hattem maken mensen met een minimum inkomen gebruik van de gemeentepolis Ziektekostenverzekering. De gemeente Hattem heeft een collectieve zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen. Dat is een zorgverzekering voor een grote groep mensen tegelijk.

Zorgen voor de toekomst
In 2019 is gekozen voor Menzis als verzekeraar en Wethouder Carla Broekhuis heeft aangegeven dat Menzis ook nog voor 2020 de verzekeraar zal zijn, maar dat onbekend is welke verzekeringsmaatschappij daarna een collectieve zorgverzekering wil aanbieden. Zij spreekt dan ook haar zorgen uit voor de toekomst.

Hoe verder na 2020?
Op dit moment is niet bekend of Hattem ook na 2020 nog een collectieve zorgverzekering kan aanbieden aan inwoners met een minimum inkomen. Deze problematiek speelt niet alleen in Hattem. In het programma Kassa van 30 november was hiervoor uitgebreid aandacht. In de uitzending is een interview te zien met wethouder Cegerek uit Heerde en vertelt een echtpaar uit Epe wat het voor hen betekent dat zij geen zorgverzekering meer hebben via de gemeente Epe. Als je de uitzending hebt gemist, kijk dan alsnog via de website van BNNVara.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in