Willem Greeve Korenfestival: een festival in het kader van het Hanzejaar 2023

Op 13 en 14 oktober vinden in Hattem tal van activiteiten plaats in het kader van de viering van het Hanzejaar 2023. Naast de festiviteiten die op zaterdag vooral plaatsvinden in het centrum van Hattem, wordt op vrijdag 13 oktober In De Open Poort een groot Korenfestival gehouden. Dit festival wordt georganiseerd door het Willem Greeve Fonds, maar staat in het teken van het Hanzejaar. Aan het korenfestival doen vrijwel alle koren mee die Hattem rijk is.

Hanze-thema
De koren hebben geprobeerd om bij de keuze van de liederen aansluiting te zoeken bij het Hanze-thema. Dat bleek in de praktijk een lastige opgave. Want er zijn vrijwel geen liederen die dit als onderwerp hebben. Daarom is waar mogelijk en passend bij de koren, ook gekeken naar het thema water. Want zonder water waren er geen rivieren geweest en zonder rivieren had er geen Hanzeverbond bestaan.
Aan het festival doen negen koren mee met in totaal zo’n 260 zangers en zangeressen.

“Het Hanzeverbond”
Uiteraard is tijdens dit festival het Hattems Stedelied te horen. Dat lied wordt aan het begin van de avond door alle koren gezamenlijk met het publiek gezongen. Het festival wordt afgesloten met het gezamenlijk zingen van het lied ‘Het Hanzeverbond’. De tekst van dit lied is enkele jaren geleden door Albert ten Cate geschreven voor zangvereniging Decibel en komt nu goed van pas.

Het festival vindt plaats in De Open Poort en begint om 19.30 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Gratis toegangskaarten zijn met ingang van zaterdag 30 september verkrijgbaar bij Visit Hattem, Kerkhofstraat 2 in Hattem.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in