OldStars bieden wethouder Hospers aanbevelingen aan

Herman van Raalte, trainer van de Hattemse OldStars, heeft maandag een rapport met drie aanbevelingen aangeboden aan wethouder Martijn Hospers. De Hattemse OldStars spelen wekelijks walking football in een gezamenlijk team van sv Hatto-Heim en vv Hattem. Met de uitreiking van het rapport willen de OldStars aandacht vragen voor het belang van sport en beweging voor senioren van 55+.

Wethouder Martijn Hospers onderstreept dit belang van harte: ‘In Hattem werken we al jaren aan een gezonde samenleving. We doen bijvoorbeeld mee met Jongeren op Gezond Gewicht, hebben buurtsportcoaches aan het werk die jong en oud activeren en de Hattemse sportverenigingen hebben een ruim aanbod. Toch kan er meer aandacht uitgaan naar sporten voor ouderen. Het spreekt voor zich, dat sporten en ontmoeting ook op hogere leeftijd van grote meerwaarde is voor je mentale en fysieke gezondheid. Daarom ben ik blij met het OldStars-initiatief, waarbij reguliere sporten worden aangepast om ze meer toegankelijk te maken ouderen. Het is super dat de voetbalverenigingen en ook de hockey dit concept omarmen en ik wil graag andere verenigingen stimuleren om dit ook te doen. Zo houden we zo veel mogelijk mensen lang en actief betrokken.’

Waarde van sportparticipatie
De aanbevelingen uit het rapport voor de gemeente Hattem om de waarde van sportparticipatie voor ouderen te gaan inzien en daar gericht op in te zetten zijn:

  1. Het sociale aspect van OldStars Sport, zoals het drinken van een kopje koffie en het contact met teamgenoten, is voor deelnemers van groot belang.
  2. Deelnemers aan onder meer walking football zijn fanatiek. Zij hebben de sport en de teamgenoten in de afgelopen coronaperiode gemist en nemen bijna allemaal weer deel sinds de herstart. Het liefst blijven ze doortrainen.
  3. De gemeente Hattem en de sportclubs worden geadviseerd na te denken over de mogelijkheden om de deelnemers te ondersteunen in het aanbod vanuit Oldstars.

OldStars
Het OldStars-concept wordt bij de voetbalverenigingen vertaald in walking football voor senioren. Afhankelijk van de vitaliteit kunnen alle mannen en vrouwen van 55 tot rondom de 75 jaar deelnemen aan walking football. Ouder mag ook, mits fysieke gesteldheid dat toelaat. De OldStars trainen wekelijks op woensdagochtend om 10.00 uur op de voetbalvelden van sv Hatto Heim. Woensdag 8 september begint het nieuwe seizoen officieel. Meer informatie over walking football is te vinden op de websites van sv Hatto Heim en vv Hattem en via trainer Herman van Raalte, 06 – 44 11 70 57 of hermanvan_raalte@hotmail.com.

Wethouder Hospers is op 4 september te gast bij het radioprogramma “Hattem Actueel” en op 8 september doet hij mee met de Old Stars.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in