Bekijk de Spoorzone Zwolle vanuit een 9 meter hoge uitkijktoren

Tijdens PROTO Art & Design expo zal er een 9 meter hoge uitkijktoren te bezoeken zijn in het Spoorzone gebied. De toren geeft een unieke kijk op de in de nabije toekomst te bouwen brugverbinding over het spoor en een bijzonder perspectief op de ontwikkeling van het gehele Spoorzone gebied.

“Met deze uitkijktoren markeren we bovendien de gebiedsuitbreiding van PROTO Art & Design expo 2021”, aldus Bart Schouten van Cibap. “Naast de binnenstad van Zwolle speelt dit jaar de Spoorzone een serieuze rol in het zichtbaar maken van creatief talent.” De toren is een initiatief van de Gemeente Zwolle in samenwerking met PROTO Art & Design expo. Ontwerpbureau Viesrood heeft deze “landmark” in samenspraak met de PROTO-organisatie en de Gemeente Zwolle ontworpen. De uitkijktoren zal op 25 juni, 15.00 uur op gepaste wijze worden onthuld en zal daarna tussen 25 juni en 11 juli dagelijks tussen 11.00 en 17.00 uur te bezoeken zijn.

Rondkijken in normaal afgesloten gebied
Naast de uitkijktoren biedt het Spoorzone gebied bezoekers expositie containers, een 24 meter lang kunstobject, toegang tot een expositie bij Perron038 en vooral ook een unieke kans om rond te kijken in een gebied dat doorgaans afgesloten is.

PROTO Art en Design Expo is het overkoepelende art en design event in de regio Zwolle. PROTO wil inwoners van Zwolle laten zien wat de toegevoegde waarde is van de Creatieve Industrie voor de stad in alle denkbare disciplines van art en design.

Na de exposities in etalages en grotendeels digitale editie in 2020, zal PROTO Art & Design Expo 2021 in uitgebreidere fysieke vorm plaatsvinden in de binnenstad en de Spoorzone als nieuw gebied. PROTO vindt plaats van 24 juni tot en met 11 juli 2021.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in