In beeld: Ruim 500 ton asfalt vervangen in Zwolle, hinder voor meer dan 140.000 automobilisten

Wegenbouwers zijn dinsdag begonnen aan een megaklus bij het verkeersplein Zwolle-Zuid, ook wel Spoolderplein genoemd. In twee weken tijd wordt zo’n 500 ton asfalt vervangen, dik honderd detectielussen voor de verkeerslichten vernieuwd en betere belijning aangebracht.

Dinsdagochtend maakte een grote freesmachine korte metten met het oude wegdek op de IJsselallee. De komende twee weken gaat zo’n 500 ton oud wegdek aan gruzelementen. De gemeente en Rijkswaterstaat zijn de opdrachtgevers van de operatie.

De op- en afritten van de snelweg en het verkeersplein vallen onder het beheer van Rijkswaterstaat. De gemeente is de wegbeheerder van de IJsselallee, Spoolderbergweg en Westenholterallee. Beide wegbeheerders zijn samen opgetrokken om de werkzaamheden goed op elkaar af te stemmen. Er wordt in verschillende etappes gewerkt om de hinder zo veel mogelijk te beperken.

Honderden borden met omleidingsroutes zijn de afgelopen dagen in en rondom Zwolle geplaatst. Er werd bewust gekozen om de klus uit te voeren in de vakantieperiode. Ondanks dat er minder verkeer is op de weg levert het, volgens berekeningen van Rijkswaterstaat, toch nog hinder op voor ruim 140.000 weggebruikers.

Foto’s: Obbe Bakker

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in