Historische koetsen in centrum Hattem

Op zaterdag 6 juli a.s. organiseert Menvereniging Wapenvelds Gerij wederom de Historische Koetsentocht Wapenveld/Hattem, een rit van ca. 25 km door het prachtige Noord Veluwse landschap: bos, heide en de IJsselvallei langs de IJssel met o.a. een stop in het centrum van Hattem rond 13.00 uur. Een tweede stop is bij Herberg Molecaten rond 14.15 uur.

Publiek welkom
Het terrein van het Wapenvelds Gerij (Menpark Monnikenbos, Zandbergen 4, 8191 NA Wapenveld) zal als start- en finish-terrein fungeren. Publiek is vanaf 11.00 uur welkom op het menterrein . Daar vindt dan de keuring van de deelnemers plaats. De deelnemende historische aanspanningen getrokken door stoere paarden en de in historische kledij uitgedoste bemanning worden door de jury vooral beoordeeld op authenticiteit. Om 12.00 uur vertrekt de eerste aanspanning vanaf Monnikenbos en de deelnemers starten dit jaar apart met een tussentijd van een paar minuten.

Markt Hattem
Vanaf 13.00 uur zijn de aanspanningen op de Markt in Hattem te verwachten. Daar zal paardenkenner Erik Eshuis de aanspanningen voorstellen en veel details geven over de koetsen, de paarden en hun bemensing. Na de stop wordt de rondrit door Hattem vervolgd en is ook nog een korte stop gepland bij Herberg Molecaten.

Door het buitengebied wordt de route vervolgd richting Vrieze’s Erfgoed in Wapenveld. Gepland is dat de aanspanningen door vanaf 16.00 uur arriveren. Daar wacht hen een laatste opdracht. De koetsiers moeten een glas wijn verplaatsen tussen twee tafels en dat wordt weer begeleidt door het commentaar van Eshuis. Meer informatie, waaronder de complete route, is te vinden op www.wapenveldsgerij.nl.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in