Menvereniging Wapenvelds Gerij in IJsselmagazine

Morgen in de uitzending van IJsselmagazine zijn Gerrit Steenbergen en Steven Dijkslag van Menvereniging Wapenvelds Gerij te gast. Beide heren weten alles van de jaarlijkse Historische Koetsentocht die op zaterdag 6 juni wordt gereden. De aanspanningen starten om 12.00 uur vanaf de paardenuitgang Menvereniging Wapenveld, Zandbergen 4 te Wapenveld. De aanspanningen rijden individueel en elke 3 minuten start een koets.

Pauze op de Markt in Hattem
Om 13.00 uur arriveren de eerste koetsen in Hattem, waar op de Markt wordt gepauzeerd. De paarden en inwendige mens worden dan verzorgd en om 13.45 uur zal de eerste koets weer vertrekken. Aan de Kerkhofstraat staat Eric Eshuis die de aanpassingen zal voorstellen en uitleg over de details zal geven bij iedere koets. Bij het rijden door de binnenstad van Hattem, zullen de koetsen ook onder de Dijkpoort doorkomen.

Herberg Molecaten
Via de Bongerd gaan de aanspanningen naar Herberg Molecaten voor de tweede rustpauze. De eerste koets wordt daar rond 14.15 uur verwacht. Het vertrek van de eerste koets zal rond 14.45 uur zijn.

Publiek welkom
Het terrein van het Wapenvelds Gerij (Menpark Monnikenbos, Zandbergen 4, 8191 NA Wapenveld) zal als start- en finish-terrein fungeren. Publiek is vanaf 11.00 uur welkom op het menterrein. Daar vindt dan de keuring van de deelnemers plaats. De deelnemende historische aanspanningen getrokken door stoere paarden en de in historische kledij uitgedoste bemanning worden door de jury vooral beoordeeld op authenticiteit. De route is te vinden op www.wapenveldsgerij.nl.

IJsselmagazine wordt uitgezonden op:

  • RTV Hattem op donderdag van 10.00 tot 12.00 uur (herhaling op zaterdag van 12.00 – 14.00 uur)
  • RTV Zwolle FM op donderdag van 10.00 tot 12.00 uur
  • Radio 794 op vrijdag van 16.00 – 18.00 uur.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in