Hattem neemt deel aan de Internationale Hanzedagen

Van 26 tot en met 29 mei vinden de jaarlijkse Internationale Hanzedagen plaats. Dit jaar is Hanzestad Neuss (Duitsland) gaststad. Burgemeester Marleen Sanderse en wethouder Auke Schipper vertegenwoordigen Hattem deze dagen. Ook Visit Hattem en Edith de Jong zijn aanwezig.

De Internationale Hanzedagen worden jaarlijks georganiseerd in een Hanzestad in Europa. De afgelopen twee jaren kon dit in verband met de coronamaatregelen niet plaatsvinden. Dit jaar, de 42e, kunnen de steden elkaar weer ontmoeten in Neuss.

Visit Hattem verzorgt de toeristische informatie op de Hanzemarkt, samen met de andere dertien deelnemende Nederlandse Hanzesteden. Edith de Jong is aanwezig als vertegenwoordiger van HANSEartWORKS, het platform voor kunstenaars uit de Hanzesteden.

Het doel van deze dagen is het versterken van de banden en netwerken met de andere Nederlandse en Europese Hanzesteden. De focus ligt hierbij op toeristisch en economisch gebied. “We bouwen aan samenwerking en bundelen belangen om in groter verband subsidies te verkrijgen voor projecten.”

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in