2023 is het Hanzejaar in Hattem

Het nieuwe jaar is alweer ruim een week bezig. Zoals de burgemeester ook deed in de nieuwjaarstoespraak blikken ook wij vooruit naar 2023. In Hattem zal er zeker één thema centraal staan; de Hanze. Ook Hattem was lid van dit eeuwenlange handelsverbond van vele Europese steden langs de wateren en rivieren, en die trots wordt nog steeds gevoeld.

Negen Oost-Nederlandse Hanzesteden doen mee
De volledige Hanze strekt zich uit van Londen tot ver in noord- en oost Europa. Volgens sommige bronnen waren er op het hoogtepunt wel 200 steden lid. De straten in de wijk Assenrade verwijzen ook allemaal naar (buitenlandse) Hanzesteden. Er zijn negen steden in Oost-Nederland die ook het Hanzejaar vieren, dat zijn Deventer, Doesburg, Elburg, Harderwijk, Hasselt, Hattem, Kampen, Zutphen en Zwolle. Ze staan een jaar lang in het teken van het eren van de Hanze door een verscheidenheid aan activiteiten te organiseren.

Het programma in Hattem
De gemeente en Visit Hattem gaan samen met de stad een mooi programma voor het Hanzejaar in Hattem samenstellen. De gebruikelijke evenementen vormen de basis, het Dikke Tinne festival (gehouden op 9 september) past perfect in het Hanzejaar. Verder zullen initiatieven van inwoners, ondernemers, musea en verenigingen ook niet ontbreken. Het volledige programma is nog niet af op het moment van schrijven. Als er meer informatie bekend is, zal dat uiteraard bekendgemaakt worden door Visit Hattem via bijvoorbeeld RTV Hattem. Meer informatie is te vinden op VisitHattem.nl/hanzejaar-2023, er is nog ruimte voor initiatieven!

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in