“Voorlezen kan altijd”

De Nationale Voorleesdagen 2019 zijn van woensdag 23 januari tot zaterdag 2 februari. Daarbij staat het prentenboek ‘Een huis voor Harry’ van Leo Timmers centraal. Naast dit boek zijn nog 9 andere prentenboeken gekozen die samen de Prentenboeken Top tien 2019 vormen. De voorleesdagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren.

Bieb Noord-Veluwe
Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van jonge kinderen. Het belang van voorlezen wordt tijdens de nationale voorleesdagen door de bibliotheek nog eens extra benadrukt. De Bibliotheek Noord-Veluwe richt zich daarbij op ouders en op professionals, zoals pedagogisch medewerkers van kinderopvangorganisaties en peuterspeelzalen. De bibliotheek verzorgt tijdens de Nationale Voorleesdagen voorleesactiviteiten voor kleuters en peuters in de bibliotheken en in voorschoolse instellingen.
Op www.nationalevoorleesdagen.nl staat meer informatie.

Gratis lid
Kinderen tot 6 jaar kunnen in deze periode gratis lid worden van de Bibliotheek Noord-Veluwe. Zij ontvangen dan bovendien een leuk popje van de kater Harry cadeau (zolang de voorraad strekt). Kijk voor de openingstijden van de bibliotheek in Hattem op www.bibliotheeknoord-veluwe.nl.

Voorlezen kan altijd
Voorlezen blijft niet beperkt tot de voorleesdagen en kan natuurlijk het hele jaar door. In de bibliotheek is een schat aan voorlees- en prentenboeken verkrijgbaar en bibliotheekmedewerkers helpen graag bij het geven van advies over geschikte boeken.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in