Boekstartkoffertje voor eerste Hattemse baby van 2023

Wethouder Margriet Brouwer reikte op maandag 30 januari het Boekstartkoffertje uit aan Gideon Josia Bronsveld. Hij is de eerste Hattemse baby van 2023. Het Boekstartkoffertje is een cadeau van de gemeente Hattem en de Bibliotheek Noord-Veluwe aan de ouders van iedere Hattemse baby. Het koffertje bestaat uit twee voorleesboekjes en een lidmaatschap van de bibliotheek voor de baby. Gideon Josia is op 4 januari geboren.

Voorlezen is belangrijk
Wethouder Brouwer wil met deze kraamvisite de aandacht vestigen op het belang van voorlezen: “Voorlezen en samen prentenboeken kijken is niet alleen leuk maar ook heel belangrijk voor de taalontwikkeling bij kinderen. Praten is de eerste belangrijke stap in de taalontwikkeling. Met dit koffertje helpen wij jonge ouders hiermee op weg, wat mooi is om te doen.” In dit kader zijn er momenteel ook de Nationale Voorleesdagen t/m 4 februari.

Boekstart
Het programma Boekstart stimuleert het lezen met heel jonge kinderen. Het wil ouders samen met jonge kinderen laten genieten van boeken. Boekstart is een initiatief van de Bibliotheek en Stichting Lezen. Meer informatie over Boekstart is te vinden op www.boekstart.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in