Isa Zeelen is de voorleeskampioen van Hattem!

De voorleeswedstrijd van de bibliotheek in MFC de Marke in Hattem is gewonnen door Isa Zeelen van de Jan Jaspersschool. Alle zes basisscholen in Hattem namen dinsdagavond deel aan de, door de Bibliotheek Noord-Veluwe georganiseerde, lokale ronde van de Voorleeswedstrijd, waar de schoolkampioenen voorlazen aan een volle zaal.

Deelnemers
De andere leerlingen die als schoolkampioen meededen aan de Voorleeswedstrijd in Hattem zijn Alan Kassem van De Vlonder, Jesse van Beek van de Sint Andreasschool, Norah Ben Daoued van Het Palet, Roos Plasman van De Zaaier en Senn de Joode van de Van Heemstraschool.

Goed tempo en mooie intonatie
In de zaal waren medeleerlingen, ouders en leerkrachten aanwezig om hun eigen kampioen aan te moedigen. Er was een gezellige sfeer in de zaal en het publiek leefde mee met de verhalen. Bij de voorleeswedstrijd lezen leerlingen voor uit een door hen zelf gekozen boek. De voorleeskampioenen wisten het publiek te boeien met de verschillende verhalen. Winnares Isa Zeelen las voor uit Het gruwelijke hotel van Cis Meijer. Ze las rustig voor, met heldere stem, goed tempo en een mooie intonatie. Dat samen maakte dat de jury haar aanwees als voorleeskampioen van de gemeente Hattem. Isa gaat nu door naar de regionale ronde, waar ze Hattem zal vertegenwoordigen.

Jury
De jury werd gevormd door wethouder Brouwer en mevrouw Rodenburg, medewerker Bibliotheek Noord-Veluwe. Wethouder Brouwer reikte het certificaat Voorleeskampioen uit aan Isa Zeelen. De zes voorleeskampioenen zijn allemaal ambassadeurs van lezen en leesplezier. Een wereld aan verhalen kwam langs tijdens de voorleeswedstrijd. De boeken waar de schoolkampioenen uit voorlazen vormden een mooie mix van spannende, ontroerende en humoristische boeken en van zowel op dit moment populaire auteurs als van auteurs die al jaren veel gelezen worden.

Spandoekenwedstrijd
De spandoekenwedstrijd is gewonnen door Het Palet. De spandoeken toonden creatieve aanmoedigingen en vormden een mooie aanvulling op een avond vol cultuur.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in