BurenService Hattem ontvangt certificaat Dementievriendelijk

U bent een zelfstandig wonende 75+'er en u wilt dit graag zo houden!

Uit handen van Alzheimer Oost-Veluwe voorzitter Arnout Korteweg ontvingen Monique Zuidwijk en Jessica van Amerongen namens BurenService Hattem op donderdag 20 oktober de felbegeerde ‘Dementievriendelijke organisatiesticker en het bijbehorende certificaat.

 

Eigenaar Monique Zuidwijk ziet dagelijks dat steeds meer mensen dementie krijgen en vaak zo lang mogelijk, zeker in het mooie Hattem, thuis willen blijven wonen. ‘We assisteren en begeleiden senioren en krijgen dus steeds meer te maken met dementie. Daarom vond ik het belangrijk dat iedereen in mijn team, naast de onlinetraining ‘Goed omgaan met dementie’ ook de fysieke ‘Dementie Vriendelijk’ training voor de thuiszorg zou volgen. De trainer van Samen Dementievriendelijk heeft veel informatie over dementie gedeeld. Daarnaast was er volop ruimte voor het stellen van vragen over specifieke situaties. Zeer waardevol voor mij en mijn collega’s!’

Naast het werk voor BurenService Hattem was Monique Zuidwijk jarenlang bestuurslid Alzheimer Oost-Veluwe en vrijwillig belangenbehartiger voor mensen met dementie in Hattem. Daar stopt ze nu mee en de uitreiking van dit certificaat is een mooie afsluiting van deze periode.

Belangrijk voor ondernemers

Maar liefst 1 op de 5 mensen krijgt dementie. De kans dat je ermee te maken krijgt, ook op je werk, wordt dus steeds groter. Het is belangrijk dat mensen met dementie onderdeel blijven van de samenleving. Ondernemers kunnen daaraan bijdragen. Arnout Korteweg: ‘Ik hoop dat veel ondernemers het voorbeeld van BurenService Hattem volgen. Door zoveel mogelijk onze krachten te bundelen kunnen we belangrijke stappen zetten op weg naar een dementievriendelijke samenleving.’ Op www.samendementievriendelijk.nl is te lezen hoe ondernemers dit certificaat kunnen behalen.

Hattem steeds dementievriendelijker

Ook de gemeente draagt actief bij aan het dementievriendelijker maken van Hattem. Zo organiseert zij samen met het Geheugensteunpunt op 1 november aanstaande de bijeenkomst ‘Hattem Samen Dementievriendelijk’. Ondernemers, instanties, verenigingen en inwoners zijn van harte welkom om die middag – samen met gastsprekers zoals Teun Toebes – mee te denken over het dementievriendelijker maken van onze stad. De bijeenkomst vindt plaats van 15.30 tot 17.30 uur in het stadhuis (inloop vanaf 15.00 uur). U kunt zich aanmelden door te mailen naar hattem@hetgeheugensteunpunt.nl. 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in