Tandheelkunde Hattem dementievriendelijk

Uit handen van Alzheimer Oost Veluwe voorzitter Arnout Korteweg ontving Tandheelkunde Hattem de felbegeerde dementie vriendelijke praktijk-sticker en het bijbehorende certificaat.

Praktijkmanager Ingrid Boeve legt uit dat sinds het ondertekenen van de intentieverklaring Hattem Samen Dementievriendelijk in februari 2021 deze training op de rol stond. Doordat corona roet in het eten gooide, hebben ze 1,5 jaar moeten wachten op deelname aan de training.

De deelnemers aan de training gaven aan veel van geleerd te hebben, bijvoorbeeld om bij mensen met geheugenproblematiek maar 1 ding te gelijk te vragen. Dus als er een nieuwe afspraak gemaakt moet worden erop letten dat je letterlijk 1 ding vraagt, het antwoord afwacht en pas daarna de volgende vraag. Ook gaven de deelnemers aan door deze training geheugenproblematiek in de privésfeer beter te herkennen. Dat leidt ertoe dat erover wordt gesproken en dat ze beter weten hoe ze kunnen handelen.

Deze training heeft daardoor niet alleen resultaat voor de dementievriendelijkheid van de praktijk, maar is ook een bijdrage aan het dementie vriendelijk maken van de Hattemse samenleving.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in