Afsluiting Opbroeksepad vanwege dijkverbetering

Het Opbroeksepad dat van de Hezenbergersluis naar Het Bastion loopt, zal met ingang van 1 april 2022 worden afgesloten. Deze afsluiting duurt tot medio november 2022.

Waarom?
De IJsseldijk langs het Apeldoorns Kanaal moet worden verbeterd, zodat de dijk weer voldoet aan de veiligheidsnorm van de Waterwet. Op sommige plekken is de dijk tussen Hattem en Wapenveld niet hoog genoeg, op andere plaatsen dreigt er water onder de dijk door te sijpelen (piping) of is de dijk niet stabiel genoeg. Dit betekent niet dat de dijk op dit moment onveilig is, maar wel dat er maatregelen nodig zijn om nu én in de toekomst aan de veiligheidsnormen te voldoen.

Bewoners die al langer in het gebied wonen herinneren zich het hoge water van 1993 en 1996. Toen ontstonden er problemen bij de Hezerbergersluis. Hierna werd bij het Bastion een keersluis gebouwd en in Wapenveld een kanaal gegraven om water af te voeren. Als de keersluis gesloten is, wordt het te veel aan water uit het Apeldoorns Kanaal via het gemaal Veluwe in de IJssel gepompt.

Wat gaat er gebeuren?
De bestaande dijk wordt een stuk buitenwaarts opgeschoven en wordt tot 20 cm hoger. Het fietspad verhuist ook mee. Aan de onderzijde komt dan het onderhoudspad.

Spreekuur
wil je meer weten, dan kan je naar het speciale spreekuur. Iedere twee weken houden Matthijs Logtenberg (omgevingsmanager van de Dijkenbouwers) en zijn collega Jan van Oorschot een inloopspreekuur. Heb je vragen over de uitvoering het project? Wil je iets met de aannemer overleggen, heb je een klacht of ervaar je overlast? Dan kan je op het inloopspreekuur terecht. Dit is in het projectkantoor aan de Kloosterweg 3 in Wapenveld. Graag vooraf aanmelden via: omgeving@dedijkenbouwers.nl

Je kan de komende data van het inloopspreekuur gebruik maken: 29 maart, 12 en 29 april 2022.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in