Noord-Veluwse Energiebespaaractie verlengd

Vanwege de stijgende energieprijzen verlengen de zeven regiogemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Nunspeet, Oldebroek en Putten samen met duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam de Energiebespaaractie tot en met 7 november.

Met de Energiebespaaractie kunnen Noord-Veluwse inwoners 50% van hun aankoopbedrag terugkrijgen als ze één of meerdere kleine energiebesparende producten kopen. Het gaat om radiatorfolie, ledlampen, deurdrangers en waterbesparende douchekoppen. En als extra bieden een aantal bouwmarkten zelf ook nog een korting op de materialen aan. Zo’n 200 inwoners hebben hun bonnetjes inmiddels al ingeleverd.

Grote besparingen door kleine aanpassingen
De Energiebespaaractie moet inwoners een steuntje in de rug geven om aan de slag te gaan met energiebesparing in huis. Juist met een aantal kleine aanpassingen kan er al veel worden bespaard. Zo zorgt een deurdranger of deurveer ervoor dat deuren niet onnodig open blijven staan in huis. Hierdoor blijft de warmte in de winter beter in huis hangen.

Douchekop
Eén van de andere deelnemende energiebesparende producten is de waterbesparende douchekop. Door een normale douchekop stroomt zo’n 12 liter water per minuut. Met een waterbesparende douchekop kan dit al worden teruggebracht naar 4,5 liter per minuut. Dat bespaart niet alleen water, maar óók energie. Er hoeft namelijk minder water verwarmd te worden.

Aankoopbon uploaden
Hoe werkt de actie? Wie één of meerdere energiebesparende producten heeft gekocht, mag zijn aankoopbon uploaden via de website van Veluwe Duurzaam. Dit kan tot en met 7 november! Als het bedrag is goedgekeurd, wordt het geld overgemaakt. De korting is alleen voor inwoners van de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Nunspeet, Oldebroek en Putten. Een overzicht van deelnemende producten en informatie over de voorwaarden staat op www.veluweduurzaam.nl/energiebespaaractie

Extra korting bij bouwmarkten
In het kader van de Energiebespaaractie geven een aantal bouwmarkten zelf ook korting op energiebesparende producten. De korting die Veluwe Duurzaam geeft, komt daarbovenop. Deze bouwmarkten staan www.veluweduurzaam.nl/energiebespaaractie

Bij Veluwe Duurzaam kunnen inwoners en bedrijven terecht voor informatie en advies op het gebied van energiebesparing, verduurzaming van woning, tuin en milieu. Veluwe Duurzaam is het duurzaamheidsloket van de zeven regiogemeenten: Elburg, Ermelo, Hattem, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten en samenwerkingspartners Waterschap Vallei en Veluwe en provincie Gelderland.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in