Gezondheidsonderzoek GGD Noord- en Oost-Gelderland

GGD Noord- en Oost-Gelderland voert dit najaar de GGD Gezondheidsmeter 2020 uit. De Gezondheidsmeter is een grootschalig landelijk vragenlijstonderzoek onder volwassenen en ouderen.

De Gezondheidsmeter vindt één keer in de vier jaar plaats. Ongeveer 60.000 inwoners in Noord- en Oost-Gelderland ontvingen vorige week een uitnodiging met link naar de vragenlijst per post. Deze inwoners zijn willekeurig geselecteerd door het CBS. In deze vragenlijst staan vragen die gaan over onder andere lichamelijke en psychische gezondheid en de leefomgeving.

Doe mee
Hoe meer mensen meedoen, hoe beter we weten hoe het met de Nederlanders gaat. Degenen die een brief hebben ontvangen, kunnen via de link in de brief de vragenlijst invullen. Als je geen brief hebt gehad, kun je vanaf dinsdag 22 september ook meedoen via de open link naar de vragenlijst op: www.GGDgezondheidsmeter.nl. Meedoen aan de Gezondheidsmeter is vrijwillig. Gegevens worden anoniem en volgens de regels van de AVG verwerkt.

Resultaten
De resultaten van de GGD Gezondheidsmeter worden volgens jaar juni bekend gemaakt. Gemeenten gebruiken de cijfers van de Gezondheidsmeter als basis voor hun gezondheidsbeleid. Met de uitkomsten kunnen gemeenten en GGD samen bepalen wat nodig is om de gezondheid van haar inwoners te verbeteren.

Meer weten?
Meer informatie over de GGD Gezondheidsmeter 2020 vind je op www.ggdnog.nl/Gezondheidsmeter2020.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in