Sloop warmtekrachtcentrale Berghuizer papierfabriek begonnen

Boverhoff Sloopwerken is begonnen met de sloop van de warmtekrachtcentrale Berghuizer papierfabriek. De sloop wordt duurzaam uitgevoerd en dat gebeurt op een verrassend scheve manier.

Voordelen
De sloop heeft twee grote voordelen: het landschap wordt aantrekkelijker en de dieren die zich tussen de Veluwe en de IJsselvallei willen verplaatsen krijgen nu veel meer leefruimte; na de sloop kan de natuur hier zich namelijk vanzelf weer herstellen.

Ecologische verbinding
De warmtekrachtcentrale ligt in het smalste deel van de Hattemerpoort, de groene verbinding tussen de Veluwe en de IJssel. Door de sloop van de gebouwen in dit gebied wordt de doorgang voor en het leefgebied van verschillende diersoorten veel groter. Na de sloop is er een betere ecologische verbinding tussen de Veluwe en de IJsselvallei.

In november 2018 heeft de provincie Gelderland de warmtekrachtcentrale van het voormalige fabriekscomplex Berghuizer papier bij Wapenveld aangekocht. De inrichting en het beheer van de Hattemerpoort, gelegen in de gemeenten Hattem en Heerde, gebeurt onder regie van de Gelderse Natuur en Milieufederatie.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in