Boek ‘Kito op IJsselvliedt’ overhandigd aan wethouder

Op donderdag 19 januari 2023 is op Landgoed IJsselvliedt in Wezep het boekje ‘Kito op IJsselvliedt’ overhandigd aan wethouder Beerd Flier door leerlingen van CBS De Rank. Het boekje, geschreven door Sandra Oosterveen uit Hattem, is onderdeel van een populaire bezoekles voor leerlingen van groep 1-2 en wordt gegeven op het landgoed zelf.

Voorlezen
Tijdens een bezoek aan het landgoed worden de kinderen steeds voorgelezen uit het boek over de avonturen van het ondeugende, rode katertje Kito. Ze zijn er dol op! Voorgelezen worden is goed voor de taalontwikkeling van kinderen en Kito is een perfect onderwerp voor leuke avonturen. De bezoeklessen aan IJsselvliedt worden ontwikkeld door het Cultuurplein in samenwerking met Erfgoed Gelderland. Ze helpen kinderen de geschiedenis te leren kennen van de omgeving waarin zij opgroeien én goed te wortelen in hun Oldebroekse grond.

Reportage van de bezoekles
Ook RTVHattem was erbij toen de kinderen tijdens de bezoekles het boek overhandigden aan de wethouder. In onderstaand filmpje een impressie.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in