Dijkdoorbraak Hertog Willem-pad Hattem

De dijk Hertog Willem-pad, tussen het Apeldoorns Kanaal en de uiterwaarden van de IJssel, is ter hoogte van de Dijkstoelen bij Hattem over een lengte van vijftien meter doorgebroken. Volgens de veiligheidsregio loopt het water in een overloopgebied en worden geen huizen of bedrijven bedreigd.

“Maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat die dijk doorbreekt. Boeren halen het vee uit het gebied en de wegen rondom het getroffen gebied worden afgesloten”, aldus een woordvoerder. “Dit is een gewone situatie, het overloopgebied is er juist om dit op te vangen. Er is niets aan de hand.” Hoe groot het gebied dat nu onder water loopt is, weet hij niet. “Daar hebben we nu nog geen zicht op.” Bekijk de beelden, de tekst gaat eronder verder.

In Gelderland staat volgens het waterschap Vallei en Veluwe maandag en dinsdag het water in de rivieren de IJssel en de Nederrijn op zijn hoogst. Na dinsdag zakt het water weer, zo liet het waterschap eerder weten.

Het Hertog Willem-pad is de afgelopen maanden verstevigd en hersteld door het waterschap Vallei en Veluwe en in april weer geopend voor wandelaars. Of een en ander van invloed is geweest op de doorbraak is nog niet bekend.

Bericht geschreven i.s.m. mediapartner Omroep Gelderland.


@Foto: RTV Hattem

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in