Speciaal boodschappenuurtje voor ouderen bij Albert Heijn

Vanaf maandag 23 maart geeft Albert Heijn speciaal toegang aan ouderen (70+). Op werkdagen van maandag tot en met vrijdag kunnen zij tussen 7:00 en 8:00 uur ’s ochtends terecht in alle winkels van Albert Heijn in Nederland voordat deze opengaan voor andere klanten.

Hattem
Het speciale boodschappenuurtje voor ouderen wordt ook geïntroduceerd bij de AH-vestiging aan de Vechtstraat. Supermarkt Boni aan de Kleine Gracht laat weten dat elke dag nieuws en maatregelen vanuit het hoofdkantoor binnenkomt. Over een boodschappenuurtje voor ouderen is nog geen mededeling ontvangen.

Bestellen
Albert Heijn rekent op het begrip en medewerking van haar andere klanten voor dit besluit en vraagt hen nadrukkelijk om op andere tijden boodschappen te doen. “We adviseren ouderen in principe om voorlopig thuis te blijven en boodschappen te bestellen. Of om anderen te vragen te helpen met boodschappen. Als dat niet lukt, dan kunnen ze met dit speciale boodschappenuurtje toch boodschappen blijven doen”, aldus de supermarktketen.

Afstand houden
Vanaf deze week is AH druk om de kassa’s en servicebalies van al zijn supermarkten te voorzien van plexiglas scheidingswanden, om te zorgen voor een veilige werkplek voor caissières en een veilige winkelomgeving voor klanten. Ook bij de Boni in Hattem zijn deze scheidingswanden geplaatst.

Klanten worden gevraagd om bij de kassa’s minimaal anderhalve meter afstand tot elkaar te houden, in lijn met het advies van het RIVM. Daarvoor brengt AH op dit moment bij iedere kassa afstandsstrepen op de vloer aan.

Supermarkten doen een dringend beroep op klanten om ook minimaal anderhalve meter afstand te houden tot vakkenvullers en overige medewerkers. “Zij werken op dit moment met man en macht om iedereen te voorzien van de dagelijkse boodschappen. Wij vragen iedereen hen de ruimte te geven om veilig te kunnen werken.”


Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in