De Bongerd sluit deuren

Vanwege het toenemende aantal besmettingen in de regio heeft Hanzeheerd besloten om geen bezoek meer toe te staan in De Bongerd en Brinkhoven. De sluiting zal in ieder geval duren tot en met 6 april. De organisatie realiseert zich dat deze maatregel grote gevolgen heeft voor de bewoners en hun naasten. Dit besluit was dan ook niet gemakkelijk. Toch is besloten de deuren te sluiten in het belang van cliënten en medewerkers.

In uitzonderingssituaties wordt op medische gronden op individueel niveau beoordeeld of toegang mogelijk is. Denk aan cliënten in een terminale fase. Of cliënten met vergevorderde dementie in combinatie met gedragsproblemen waarvan bekend is dat de cliënt gebaat is bij bezoek van zijn of haar mantelzorger.

Sluiting betreft niet de zorgwoningen
Voor alle duidelijkheid: de sluiting betreft niet de zorgwoningen in Bongerdveste en de Van Galenstraat in Hattem, want dit zijn zelfstandige huurwoningen.

Inzet vrijwilligers
De inzet van vrijwilligers is nodig en wordt zeer gewaardeerd. Uit veiligheidsoverwegingen wordt de inzet echter beperkt tot de maaltijdservice en de dierenweide in De Bongerd.

Annulering activiteiten
Alle interne- en externe activiteiten zijn geannuleerd. Het restaurant in De Bongerd is alleen toegankelijk voor de bewoners van De Bongerd. Alle andere bezoekers van de restaurants die normaal gesproken bij Hanzeheerd de maaltijd nuttigen, krijgen nu een maaltijd aan huis. Mocht je dit niet wensen, dan kan je contact opnemen met de receptie.

Sluiting dagopvang
Na contact te hebben gehad met de gemeenten Hattem en Heerde is besloten de dagopvang te sluiten. Cliënten hebben hiervan persoonlijk bericht gekregen waarbij expliciet is gevraagd of dit tot onoverkomelijke problemen leidt. In voorkomende gevallen is in goed overleg naar een oplossing gezocht.

Ontvangt je zorg thuis van Hanzeheerd?
Indien je zorg thuis ontvangt van Hanzeheerd, dan verzoekt de organisatie om handgel en keukenpapier aan te schaffen zodat de zorgmedewerkers hier gebruik van kunnen maken.

Maatschappelijke stages
Maatschappelijke stages zijn gestopt. Alle andere stagiaires blijven van harte welkom.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in