Leo Blokhuis opent tweede reeks optredens in Fruittuin Verbeek – AFGELAST

VANWEGE DE CORNONAMAATREGELEN ZIJN DE ACTIVITEITEN VAN Wester Inc’s Music Sessions IN OLDEBROEK AFGELAST.

 

Na vier uitverkochten avonden Wester Inc’s Music Sessions in augustus krijgt dit pop-up theater bij Fruittuin Verbeek een vervolg.  Leo Blokhuis opent een reeks van vijf avonden muziektheater in Oldebroek.
‘Leo groeide op in Wezep, voor mijn 2e theaterreeks stond Leo Blokhuis bovenaan mijn verlanglijstje’ aldus theaterdirecteur Martijn Westerink, die voor zijn pop-up theater artiesten zoekt met roots in de regio zoals Hattemer Willem Gunneman die de eerste reeks opende.

Leo vertelt graag over muziek, geïllustreerd met muzikale fragmenten en met veel oog voor detail. De verrassende oorsprong van bekende nummers, de grote lijnen in de ontwikkeling van muziek en de bedding van die muziek in de tijd en maatschappelijke bedding komen vaak aan bod. Blokhuis vertelt deze avond de verhalen achter de grote hits, zoals hij bij de Top 2000 doet. Zo duikt Leo onder andere in de geschiedenis van Queen en probeert te ontrafelen wat die band zo geniaal maakt.

Over Leo Blokhuis
Leo Blokhuis vindt zichzelf meer een muziekliefhebber dan een popprofessor, een titel die hem vaak wordt toegedicht. De liefde voor muziek (en zaken die daar mee te maken hebben) belijdt hij in zijn boeken, radioprogramma’s (op NPO Radio 2), in tv- programma’s, waarvan Top 200 a gogo wel de bekendste is, en in het theater. Zijn theaterprogramma’s maakt hij meestal samen met zijn echtgenote Ricky Koole. Daarnaast presenteerde hij de afgelopen jaren de tv-serie ‘Achter de dijken’. Het afgelopen jaar kwam zijn eerste roman uit ‘Blauwe Zomer’

Voor de tv-programma’s waarvoor hij werkt, sprak hij met grote en bekende artiesten, onder wie Paul McCartney, Mick Jagger, Percy Sledge, Roger Waters, leden van Radiohead, R.E.M. en Supertramp. In 2008 won hij de Pop Media Prijs voor zijn “enorme feitenkennis” en zijn “liefde voor het liedje”. In 2011 won hij met zijn boek ‘The sound of the Westcoast’ de Gouden Tulp voor het beste informatieve boek van het jaar.

Popmuziekliefhebbers die naar het optreden van Blokhuis willen, kunnen meer informatie en tickets kopen via www.westerincsmusicsessions.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in