Willem Gunneman en Jan Vayne in Openluchttheater Oldebroek

In de maand augustus krijgt Oldebroek een Openluchttheater. Op initiatief van  theaterdirecteur Martijn Westerink is er in samenwerking met fruittuin Verbeek een prachtige plek ontstaan waar regionale artiesten een podium krijgen bij de Wester Inc’s Music Sessions. Zaterdag 8 augustus openen de Zwolse pianovirtuoos Jan Vayne en woordkunstenaar Willem Gunneman uit Hattem het theater.

Update: “Menno Beijer vervangt Jan Vayne, na een val van de trap. Heel even zaten we bij de pakken neer toen we hoorden dat Jan Vayne na een val van de trap donderdag zijn arm blesseerde. Zodanig dat hij vandaag de geplande optredens voor de komende dagen heeft moeten annuleren. Gelukkig heeft de organisatie met Willem Gunneman in Menno Beijer op het laatste moment een waardige vervanger gevonden. ImPROFisatie blijft de kern, evenals de verrassende muzikale wendingen en mooie liedjes.”

“Corona legt de artistieke en facilitaire branche plat. Artiesten kunnen de bühne niet meer op, technici zitten thuis, mengtafels staan stil in magazijnen, tourbussen rijden niet meer. De RIVM-maatregelen bieden wat ruimte om voor een select gezelschap weer evenementen te organiseren. Binnen de kaders die er zijn en met medewerking van de locatie en artiesten staan er al vier prachtige voorstellingen gepland”, vertelt Martijn. “Per voorstelling zijn er slechts 100 plaatsen beschikbaar, in een setting waarin bezoekers per 2 aan een eigen tafel worden geplaatst.”

Wie treden op?

 1. Zaterdag 8 augustus openen pianovirtuoos Jan Vayne en woordkunstenaar Willem Gunneman het theater: de nationale improvisatie top van Nederland. Samen tekenen ze voor een voorstelling vol bijzondere kleinkunstliedjes als ‘het dorp’ van Wim
  Sonneveld en Frans Halsema’s ‘voor haar’, maar door de snelle publieksinteractie krijgt deze avond gegarandeerd een onvoorspelbare wending.
 2. Op 15 augustus heeft de theaterdirecteur de succesvolle groep Ancora aan boord weten te krijgen. Irish Folk en shantypop in een miniconcert dat met geen andere act is te vergelijken. Jan Keizer schrijft met zijn zoon de teksten voor deze 3 mannen, terwijl de
  vloot vaart onder het platenlabel van Jan Smit. Deze graag geziene gasten bij het Tros muziekfeest op het plein en het Mega Piratenfestijn komen naar Oldebroek voor een miniconcert van 2x 45 minuten.
 3. Een van Nederlands meest populaire bluesbands met Wezeper roots staan geprogrammeerd voor 22 augustus. Bennie (Hammond, mondharp en zang) en Gerrit Veldman (gitaar en zang) zijn de onmiskenbare gezichten van de band. Een eigen
  sound met internationale allure zorgde voor awards voor zowel de albums als de muzikanten. Daarom is deze band een van de meest geboekte bluesbands van Nederland.
 4. Op zaterdag 29 augustus klinkt het uur van de Wolf: ‘Meisjes van ’60’. Wezeper zangeres Lana Wolf neemt je met haar band mee naar de tijd waarin ze op haar slaapkamer luisterde naar muziek van fenomenaal goeie zangeressen. Dusty Springfield, Janis
  Joplin, Carole King, het zijn slechts een aantal namen die de revue zullen passeren. Kortom; we nemen u mee naar de jeugd van dit ‘70’s child’.

”4 zaterdagavonden op een unieke locatie de mogelijkheid om weer terug te gaan naar de ‘oude’ wereld van een echte avond uit.”

Locatie
Fruittuin Verbeek is het decor van de Wester Inc’s Music Sessions. Een afgeschermd terras wordt omgebouwd tot een openluchttheater. Martijn: “En het fijne is, wanneer het weer het niet toelaat kunnen we zorgeloos uitwijken naar binnen!” Fruittuin Verbeek vind je aan de Vierhuizenweg 5 in Oldebroek.

Tickets
De ticketverkoop is inmiddels gestart via www.westerincsmusicsessions.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in