SWH is in Hattem op zoek naar Steunouders

Voor het project “Steunouder” is Stichting Welzijn Hattem (SWH) op zoek naar Steunouders. “Wat zou het mooi zijn als we begin 2020 weer een training kunnen geven aan een groep nieuwe steunouders.”

Opvang
Een steunouder is een vrijwilliger die er is voor ouders die het even moeilijk hebben en niet altijd op hun eigen netwerk terug kunnen vallen. De steunouder vangt het kind van die ouders één of twee dagdelen per week op. De ouders hebben daardoor even tijd voor zichzelf.

Wanneer steunouder?
Je wilt voor je kind zorgen maar soms is dat lastig. Je hebt even tijd en rust nodig. En soms kun je niet altijd in jouw eigen netwerk terecht. Dat kan een nadelige invloed hebben op de ontwikkeling van kinderen. Steunouder wil dit voorkomen, door steunouders aan deze gezinnen te koppelen. Een steunouder kan jouw kind één of twee dagdelen in de week opvangen. Jouw kind krijgt bij de steunouder aandacht. Dat kan bij een gezin zijn, een echtpaar of alleenstaande, met ruimte in huis, leven en hart. Wil jij als vrijwilliger een gezin helpen en vind je het leuk om met kinderen om te gaan? Dan is steunouder zijn misschien iets voor jou!

Contact
Ben je geïnteresseerd? Je kunt hiervoor contact opnemen met Ellen Snijder, projectleider Steunouder van Stichting Welzijn Hattem via (038) 4432881/06-12530048 of ellensnijder@swhattem.nl. Meer informatie over steunouder vind je op steunouder.nl/Hattem.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in