Twee nieuwe exposities in het Anton Pieck Museum

Wat hebben ‘Knibbel, knabbel, knuisje…..’ en leren tekenen van een bekende illustrator met elkaar te maken?
Het zijn de twee onderwerpen van de nieuwe tentoonstellingen in het Anton Pieck Museum te Hattem. Vanaf 25 juni zijn de prachtige originele ontwerptekeningen van Anton Pieck voor Hans en Grietje in het Sprookjesbos van de Efteling te zien in het museum. Hiernaast wordt op 25 juni ook Het Atelier met kinderboeken illustrator Loes Riphagen geopend. Een bijzondere interactieve expositie.

Efteling
Op 25 juni vindt de opening voor genodigden plaats door mevrouw M. van der Garde, dochter van een van de oprichters van de Efteling en Mathilde Stam, directeur van het Anton Pieck Museum, in aanwezigheid van Loes Riphagen.
De prachtige originele ontwerptekeningen die Anton Pieck in 1955 maakte voor het sprookje Hans en Grietje in de Efteling bevatten veel details, opmerkingen en verrassingen. De bezoeker kan letterlijk in de huid van Hans, Grietje of de heks kruipen en de beroemde scène uit het sprookje zelf ervaren. Ook zijn er diverse leuke artikelen te zien die zijn uitgebracht met het thema Hans en Grietje. Deze expositie is mede mogelijk gemaakt door de Efteling

Het atelier
De tweede expositie luidt een nieuwe serie in met als hoofdtitel Het Atelier. In dit geval Het Atelier van Loes Riphagen. In deze interactieve expositie kan de bezoeker, jong en oud, kennis maken met de schitterende illustraties voor haar prentenboeken Kom mee, Kees en Coco kan het! Ook kun je leren tekenen van de echte beroemde professional zelf. Middels filmpjes, sjablonen en voorbeelden laat Loes zien hoe men eenvoudig in haar techniek kunt leren illustreren. De gemaakte tekeningen mogen een plaatsje krijgen aan de speciale wand in Het Atelier. In de vakanties worden er door Loes ook uitgebreidere workshops gegeven.
Het Atelier is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland en het VSBfonds.

Loes Riphagen

Expositie: ‘Hans en Grietje, Sprookje voor de Efteling.’
Te zien: 25 juni 2022 t/m 11 juni 2023
Opening: 25 juni 2022 (voor genodigden), in het Anton Pieck Museum. Adres- Noordwal 31, Hattem  www.antonpieckmuseum.nl
Tentoonstellingsbeeld: ontwerptekening voor Hans en Grietje ©Efteling

Expositie: ‘Het Atelier.’
Te zien: 25 juni 2022 t/m 19 maart 2023
Opening: 25 juni 2022 (voor genodigden), in het Anton Pieck Museum. Adres- Noordwal 31, Hattem – www.antonpieckmuseum.nl
Tentoonstellingsbeeld: Tekening voor ‘Kom mee, Kees’ ©Loes Riphagen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in