Nieuwe beeldencollectie Voermanmuseum

De nieuwe collectie beelden in de beeldentuin van het Voerman Stadsmuseum Hattem onderstreept de goede samenwerking van het museum met Beeldhouwersgilde Hattem.

De beeldentuin is te vinden op de binnenplaats van het museum. Alle beelden zijn net als de ‘lichting’ van vorig jaar, gemaakt door kunstenaars van het Beeldhouwersgilde Hattem. Leden van het gilde, waaronder een aantal van de nu exposerende kunstenaars, waren bij de opening aanwezig.

Samenwerking
Museumdirecteur Daphne Maas zei bij deze gelegenheid zeer verheugd te zijn over de nieuwe collectie. ’Dan gaat het dit keer niet om werken die al langer geleden zijn gemaakt, waar we als museum vaak mee te maken hebben, maar om hedendaagse beelden. Kunst die bovendien een verbintenis met Hattem heeft’, benadrukte ze: ‘Ik ben blij met deze mooie samenwerking.’
De leden van het beeldhouwersgilde toonden zich verheugd over de nieuwe selectie, die nu op de binnenplaats van het museum staat opgesteld.

Platform
De samenwerking tussen het Voerman Stadsmuseum Hattem en het Beeldhouwersgilde Hattem kreeg vorig jaar gestalte met de plaatsing van een vijftal werken van de beeldhouwersgroep.
Dankzij deze samenwerking heeft het beeldhouwersgilde via de beeldentuin van het museum een fraai platform om te exposeren. Het museum kan op zijn beurt moderne beeldhouwkunst van Hattemse oorsprong aan de bezoekers tonen en zo een podium bieden aan lokale kunstenaars.

Beelden
In de beeldentuin zijn vanaf heden de volgende werken te bekijken: ‘Voet’ van Bram van Staveren (marmer); ‘Portret Carmen’ van Roely Aalbers (brons); ‘Samen’ van Annelies Herdan (diabas) ; ‘Meewind’ van Evelyn Broere (Belgisch hardsteen) en ‘Rustend naakt’ van Gerard Steentjes (marmer).
Naast de werken van het beeldhouwersgilde zijn op de binnenplaats de beeldhouwwerken ‘Zittend meisje’ van Bé Thoden van Velzen te vinden en het beeld van Jan Hendrik Sypkens Smit, dat is gemaakt door G.W. Berendsen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in