Staking streekvervoer: ook lijnbussen van RRReis rijden niet

Op donderdag 19 en vrijdag 20 januari wordt er in het gehele land gestaakt door de streekvervoerders. Op deze dagen zullen er vrijwel geen treinen en bussen rijden op de regionale lijnen. Vervoersorganisatie RRReis, die in Hattem het busvervoer uitvoert, laat weten pas op het laatste moment te weten of lijnen daadwerkelijk rijden. Geadviseerd wordt rekening te houden met uitval, ook de buslijn 304 die door Hattem rijdt.

Onderhandelingen vastgelopen
Buschauffeurs, treinmachinisten en de conducteurs leggen morgen massaal het werk neer meldt vakbond FNV. De vakbond maakte vannacht bekend dat cao-onderhandelingen met de werkgevers niets hebben opgeleverd. Eerder had de vakbond al gedreigd met een landelijke staking in het streekvervoer als het niet tot een akkoord zou komen. Dat punt is nu bereikt.

PlusOV
In Hattem zijn er mensen die in aanmerking komen voor het PlusOV. Bij PlusOV wordt er niet gestaakt, maar ook daar is het lastig om aan de vervoersvraag te voldoen. PlusOV kampt naar eigen zeggen namelijk met een hoog ziekteverzuim en een tekort aan chauffeurs.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in