Waarom Robert Leferink uit Hattem samen traint met Chris Froome

Een paar uur meetrainen met professionele wielrenners, voor vele recreatieve wielerrenners is dat een droom. Voor de 31-jarige Robert Leferink uit Hattem werd dat eerder deze week werkelijkheid.

Samen met viervoudig wereldkampioen zijspancross Ben van den Bogaart, enkelvoudig wereldkampioen zijspancross Marvin Vanluchene en de Franse bakkenist Bastien Chopin verblijft hij 9 dagen op het Spaanse eiland Gran Canaria om daar aan zijn conditie te werken.

Passie
Voor de eerder genoemde crossers een goede manier om zich fysiek voor te bereiden op het naderende seizoen en voor Robert Leferink een ideale omgeving om te doen wat hij graag doet, namelijk wielrennen.

Remmen voor een foto
Eerder deze week trof hij onderweg naar de Pico de las Nieves (het hoogste punt van de eiland) enkele renners van Team Ineos aan met viervoudig Tour de France-winnaar Chris Froome. Snel in de remmen voor een foto om daarna verder te klimmen naar de top. Een dag later werd het nog mooier.

Aansluiten
Robert Leferink ging er deze dag alleen op uit en zag na ruim twee uur de oranje Ineos-armada naderen en besloot de benen even stil te houden in de hoop aan te kunnen sluiten, wetende dat het team er een rustig tempo op na hield. In het wiel van de Ineosrenners reed Robert Leferink door de Valley of the Tears. Een geweldig mooie omgeving met veel hoogteverschil. Na een kleine twee uur moest hij de renners laten gaan en maakte een kort praatje met ploegleider Servais Knaven, die met een auto achter de renners aanreed. “Hij gaf mij nog een bidon met drinken en ik kon ook energierepen en gels van hem krijgen.”

Afzien 🙂
Robert kijkt terug op een bijzondere dag. “Het was puur toeval dat ik de ploeg twee keer tegen ben gekomen. Er verblijven momenteel enorm veel profs op het eiland, maar om zo in het wiel mee te rijden geeft een magisch gevoel. De renners gaven me weinig aandacht en waren vooral druk met elkaar aan het praten. Voor hun een rustige training, terwijl het voor mij afzien was. Maar het was afzien met een enorme glimlach!”

5 x gele trui
Robert Leferink gaat maandag terug naar Hattem. Chris Froome blijft nog even trainen op Gran Canaria. Voor hem staat dit seizoen alles in het teken van de Tour de France. Voor de Brit voelt het vooruitzicht van een mogelijke vijfde gele trui ‘ongelooflijk’. “Het zorgt voor een geweldige motivatie.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in