‘Ster van Zwolle’ gaat (voorlopig) niet door

De organisatie van de Ster van Zwolle meldt dat de 62e editie van de wielerklassieker niet op zaterdag 5 maart wordt verreden, maar wellicht alsnog in de loop van het seizoen.

Organisator Jan van Ommen is opgenomen in het ziekenhuis en zijn situatie is op dit moment zodanig dat het bestuur van de organiserende Stichting Sport Evenementen heeft besloten de openingsklassieker van het nationale wielerseizoen af te gelasten.

“We vinden het niet gepast het evenement door te laten gaan, nu ‘Mister Ster van Zwolle’ ernstig ziek is”, is de verklaring van Evert Slager en Henk Ymker. “Jan is al jaren het gezicht van het evenement en daar kan nu geen sprake van zijn. We leven met de familie mee in deze moeilijke tijd.”

De afgelopen twee jaren was de Ster van Zwolle de enige wielerkoers in ons land die ondanks de corona is verreden. In 2020 is nog net voor het uitbreken van de pandemie de zestigste editie verreden. Bij die gelegenheid werd vanwege al zijn verdiensten voor de wielersport aan Jan van Ommen het Gouden Wiel van de KNWU uitgereikt. In oktober vorig jaar kon de eerder uitgestelde Ster van 2021 alsnog worden verreden.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in