‘Ster van Zwolle’ sluit wielerseizoen af

De Ster van Zwolle, de traditionele openingsklassieker van het Nederlandse wielerseizoen op de weg, wordt op zaterdag 16 oktober de sluitingskoers van het nationale wegseizoen 2021.

De Ster van Zwolle wordt de koers van de vallende bladeren, maar ook de finalewedstrijd van de Holland Cup, een competitie met internationale topteams. ”We begroeten die dag graag de grootste wielertalenten in de Overijsselse hoofdstad Zwolle,” zegt Jan van Ommen van de organiserende Stichting Sport Evenementen.

De Ster van Zwolle stond aanvankelijk op zaterdag 6 maart als openingswedstrijd op de wedstrijdkalender. Vanwege corona heeft de organisatie in januari besloten de wedstrijd te verplaatsen naar het najaar.

Afsluiten en openen
De organisatie zegt het wel leuk te vinden dat ze in 2021 het Nederlandse wegseizoen afsluiten en in 2022 traditiegetrouw weer de openingswedstrijd in en rond Zwolle hebben. Vorig jaar, kort voordat corona de wereld plat legde, won David Dekker de 60ste editie van de Ster van Zwolle. Olav Kooij finishte toen als tweede op de Zwolse Ceintuurbaan. Beide renners debuteren dit seizoen als profs bij het World Tourteam van Jumbo-Visma.

Even in Hattem…
De Ster van Zwolle gaat ook kort over het grondgebied van Hattem, waarna het peloton op weg gaat naar de finish op de Ceintuurbaan, ter hoogte van de Isala Klinieken.

Live op tv
Vanaf 15.15 uur is de Ster van Zwolle live te zien op TV Oost en Europsport.
Kijk ook op stervanzwolle.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in