Provincie neemt nieuwbouw ’t Veen op in Woningbouwimpuls

De woningnood in Gelderland is hoog. Tot 2030 moeten er 80.000 nieuwe woningen worden gebouwd. 10 woningbouwprojecten in Gelderland, waaronder die voor de Transformatie van ’t Veen in Hattem, dienen een aanvraag in voor de Woningbouwimpuls (WBI) van het Rijk. Omdat we deze projecten steunen en het Rijk willen laten zien dat het kán, willen we als aanvulling op de WBI € 9 miljoen bijdragen. In 3 jaar gaat de bouw van bijna 9.000 woningen van start.

Gedeputeerde Peter Kerris: “Fantastisch dat deze gemeenten hun nek uitsteken om meer huizen te bouwen. Als provincie en gemeenten slaan we de handen ineen om de bouw te versnellen. We vragen Den Haag om deze kans te pakken om samen voor een doorbraak te zorgen om snel meer woningen te bouwen.”

Woningbouwimpuls
Woningbouw is duur. Bij de bouw moet rekening gehouden worden met bereikbaarheid, duurzaamheid en het veranderende klimaat. Hiervoor is veel geld nodig. Vanwege de hoge kosten liggen veel woningbouwprojecten stil. Daarvoor biedt het Rijk de Woningbouwimpuls. Het geld is voor projecten van minimaal 500 woningen, waarvan minimaal de helft betaalbare woningen.

Cofinanciering voor versnelling
De bijdrage van het Rijk dekt de helft van de financiële tekorten. De andere helft moet de gemeente betalen. Maar veel gemeenten kunnen dat niet. Daarom vullen de provincie vanuit het Actieplan Wonen de bijdrage van de gemeenten aan met € 9 miljoen. Peter Kerris: “De Woningbouwimpuls is een kans om de woningbouw te versnellen. Die kans moeten we samen pakken!”

In ’t Veen wordt slim gebruik gemaakt van de ruimte. Het bedrijventerrein wordt doorontwikkeld naar een natuurinclusieve vitale wijk waar een goede balans is tussen wonen en werken. Passend bij de ontwikkelingen nu en in de toekomst. Het is een aantrekkelijke woonlocatie van zo’n 20 hectare waarop in totaal ruim 640 woningen kunnen worden gerealiseerd. Bekijk hier welke 10 projecten meedoen in de 3e tranche Woningbouwimpuls van de provincie Gelderland.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in