Pem van Heek Nationaal Golf Kampioen 65+ op de Hattemse Golf & Country Club

In de week van 8 juni is Pem van Heek, voorzitter van de Hattemse G&CC, op eigen baan Nederlands kampioen “strokeplay” 65+ geworden.

De eerste wedstrijddag, woensdag  werd de wedstrijd een half uur stilgelegd vanwege een hevige regenbui. ’s Middags bleef het regenen, wat alle spelers  veel last bezorgde. De volgende dag was het stralend weer en konden de spelers  hun beste spel laten zien.

Nederlands Kampioen
Na dag 1 stond Pem met Maarten van Orden op een gedeelde eerste plaats, met Philippe Hefting  derde. De volgende dag ging de strijd tussen Pem en Philippe; na hole 14 stonden ze gelijk, maar op hole 16 maakte Pem een nette par terwijl Philippe een double bogey scoorde. Vervolgens speelde Pem de wedstrijd beheerst uit en won daarmee het kampioenschap.  Hij scoorde een totaal van +14 over twee dagen, een respectabel resultaat.
Bij de dames werd Renée Deckers, lid van de Hilversumsche Golf Club, Nederlands kampioen. Na dag één stond Renée op de 5e  plaats, maar maakte dat meer dan goed op de tweede dag en werd met een totaal van +27 slagen over beide dagen knap eerste.

Prachtige baan
Gevraagd aan NGF wedstrijdleider Herald Kleuver over zijn ervaring met het NK op de Hattemse antwoordde hij: ‘De Hattemse is een prachtige, compacte en zeer uitdagende baan die in prachtige conditie is. De spelers moeten bij elke slag nadenken waar ze willen komen te liggen en het is hier niet makkelijk om je handicap te spelen. De baan heeft mooie en snelle greens, goede fairways en ook de bunkers liggen er goed bij’.

Het NK werd onder auspiciën van de Nederlandse Golf Federatie door de Hattemse G&CC georganiseerd en werd wederom mede mogelijk gemaakt door Lankman ICT Solutions, Dutch Golf Hattem, de Hattemse Hoeve en vele vrijwilligers van de eigen vereniging.

Zowel de NGF, de deelnemers als de Hattemse waren unaniem van mening dat het NK 65+ volgend jaar weer in Hattem kan worden georganiseerd!

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in