Langste dag Hattem met veel activiteiten

De Langste Dag van Hattem, op zaterdag 22 juni, is niet meer weg te denken op de evenementenkalender van Rond Uit Hattem. Winkels in de binnenstad starten al vanaf 8.00 uur met de uitverkoop. Tijdens deze sfeervolle dag kun je niet alleen terecht voor leuke acties en spectaculaire aanbiedingen, maar ook voor de Obstacle Run, een bijzonder hardloopevenement vol met hindernissen.
Ook is dit jaar weer Heibel in de Haven en het Shantykoren Festival.

De Langste Dag & Shantykoren Festival
De Langste Dag van Hattem bestaat al heel lang. Een ideale dag voor koopjes en aanbiedingen waar heel wat mensen op afkomen. Ook dit jaar maken we er weer een compleet feest van. Bij mooi weer kun je terecht op de gezellige terrasjes. We regelen een aantal muziekoptredens. ’s Ochtends om 10.30 kunnen bezoekers genieten van het orkest van Ontwaakt. En vanaf 12.00 uur begint het Shantykoren Festival in het centrum op vier verschillende plekken zoals het Tinneplein, de Markt, bij de Tinne en op het Voermanplein. De acht deelnemers zijn de shantykoren Het Roer Om uit Barneveld, Maritiem uit Winschoten, de Kajuitzangers uit Putten, Sjappetouwtjes uit Enkhuizen, De Lee Zangers uit Enter, Shantykoor Ermeluiden uit Ermelo, Zeemanskoor De Ketelbinken uit Kampen en last but not least het Piratenkoor De Zingende Padd’n uit Wapenveld.” Om 17.00 uur is de gezamenlijke afsluiting waarbij alle koren samen op de markt zingen.

Obstacle Run
De Obstacle Run was vorig jaar een geweldig succes. Samen met groep ondernemers buiten de binnenstad is dit sportieve spektakel georganiseerd. Hoewel er twee keer zoveel deelnemers mogen deelnemen als vorig jaar, is de inschrijving gesloten doordat het maximum aantal is bereikt.

De deelnemers gaan rennen en klauteren en zij komen onderweg van alles tegen, zoals touwen, autobanden, modder en water. Men zal moeten tijgeren en klimmen over muurtjes. Echt wel uitdagend. Je kunt kiezen uit de twee afstanden 5 of 8 kilometer. Het bijzondere aan de Obstacle Run in Hattem is dat er niet alleen gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke obstakels, maar ook van obstakels die gesponsord en opgezet worden door een aantal bedrijven. De Run start om 15.00 uur in de haven. Onze Obstacle Run is geen wedstrijd, maar een challenge waarin zoveel mogelijk van de 55 obstakel genomen kunnen worden. Samen afzien met een glimlach, dat is het belangrijkste.

Heibel in de haven
Om in de sportieve sfeer te blijven, is er ook nog Heibel in de Haven, een sportfestival met beachvolleybal en waterpolo van 10.00 tot 15.00 uur. Dit festijn wordt ook aangevuld met lekker eten en gezellige live muziek tot ’s avonds 24.00 uur. Vanaf 21.00 uur kun je genieten van de band Quintus Soul Factory. Kortom, er is weer van alles te zien en te beleven in Hattem!

Meer informatie over dit gezellige evenement kun je vinden op www.ronduithattem.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in