Regio Zwolle Brigade helpt ondernemers

Ondernemers in Regio Zwolle, waartoe Hattem ook behoort, krijgen gratis hulp om hun bedrijven gezond door de coronacrisis te loodsen. Er zijn regelingen vanuit het RijkĀ TOZO (Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers) en NOW (Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid) en regelingen vanuit de gemeente.

De Regio Zwolle Brigade is een kosteloze dienstverlening voor ondernemers als aanvulling op de reguliere dienstverlening van het Rijk en gemeenten. De Brigade helpt ondernemers en zzpā€™ers bijvoorbeeld door vragen te beantwoorden en hen naar de juiste regelingen te verwijzen.

De steun is gebundeld in de ā€˜Regio Zwolle Brigadeā€™ en bestaat uit:

  • VoorlichtingĀ over hulpvoorzieningen, zodat voor ondernemers duidelijk is waar voor hulp aangeklopt kan worden en welke voorzieningen er precies zijn;
  • Meldpunt onder- en overbezettingĀ van personeel, waar bedrijven die personeel over hebben gekoppeld worden aan bedrijven die momenteel een tekort aan personeel hebben;
  • Hulp op maatĀ van businessexperts over continuĆÆteit, overcapaciteit, productieverlies etc.

Deze ondersteuning komt bovenop de financiƫle hulp van het Rijk en het doel is het behoud van werk- en innovatiekracht binnen bedrijven in Regio Zwolle. De gemeente Hattem maakt met de inzet van de werkmakelaar Chantal de Wolf onderdeel uit van de Regio Zwolle Brigade. Ondernemers en zzp-ers kunnen zich melden via de website www.samenuitdecrisisregiozwolle.nl of rechtstreeks met Chantal de Wolf (06-51418269).

Voor wat betreft het aantal meldingen voor de TOZO zijn er tot nu toe 130 meldingen. Voor wat betreft andere ondernemers zijn er nu een paar ondernemers die contact hebben opgenomen met de Brigade. Chantal de Wolf nodigt de ondernemers van harte uit contact met haar op te nemen!

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in