‘Upgrade Jezelf’: gratis opleiding en bijscholing voor werknemers en werkzoekenden

Werknemers en werkzoekenden in Regio Zwolle kunnen zich gratis laten (bij-)scholen. Ook de gemeente Hattem doet mee aan het initiatief ‘Upgrade Jezelf.’

“Of u nu werkgever, werknemer of werkzoekende bent, als inwoner van Hattem krijgt u met dit initiatief allerlei kansen voor bijscholing en omscholing.”, aldus wethouder Carla Broekhuis.

Rechtstreeks
Voor de coronacrisis was de scholingsmogelijkheid voor medewerkers vanuit deze campagne al beschikbaar via werkgevers. Nieuw is dat jij je nu rechtstreeks kunt aanmelden. Ook is de regeling voor werkgevers gunstiger gemaakt. Zo kunnen zij voor een onbeperkt aantal medewerkers een aanvraag indienen, is de scholingstermijn verlengd en is het opleidingsniveau niet meer begrenst. De aanvragen gaan zowel voor inwoners als werkgevers via het zogeheten Ontwikkelfonds Regio Zwolle.

Regie nemen
Wethouder Broekhuis-Bonte licht toe: “Met de openstelling van het Ontwikkelfonds voor inwoners en werknemers en de versoepeling voor werkgevers kan iedereen makkelijker de regie op haar of zijn eigen loopbaan nemen. De coronacrisis heeft ook invloed op de arbeidsmarkt: we zien dat het juist nu belangrijk is om wendbaar en beschikbaar te zijn. Het doel is dat er voor iedere inwoner een geschikte functie te vinden is. Bijscholing en omscholing op het gebied van ICT, onderwijs, zorg en logistiek is op dit moment erg belangrijk en in trek.”

Aanvragen en voorwaarden
De kosten van (bij-)scholing worden betaald uit het Ontwikkelfonds Regio Zwolle. Aan de financiering van cursussen, trainingen en opleidingen door het Ontwikkelfonds Regio Zwolle zijn voorwaarden verbonden: je woont in een van de negentien regiogemeenten van Regio Zwolle en hebt voorafgaand een gesprek met een loopbaancoach van Leren en Werken. De opleiding wordt aangeboden door een erkende opleider, de aanvraag bedraagt maximaal
€ 5.000,- en wordt voor de start van de scholing ingediend. Meer informatie vind je op www.upgradejezelfregiozwolle.nl

Versterking
“De gemeente Hattem investeert jaarlijks in de Human Capital Agenda in het belang van onze inwoners en ondernemers. Het doel is om werkloosheid en tekorten op de arbeidsmarkt terug te dringen. De gemeenten en andere overheden in de Regio Zwolle werken daartoe samen met bijvoorbeeld werkgevers en het onderwijs om de aansluiting tussen opleidingen en de beroepspraktijk te verbeteren. Door onze deelname dragen we ook bij aan de versterking van het economisch klimaat van de Regio Zwolle en dus ook aan onze gemeente. Met de campagne Upgrade Jezelf geven we concreet invulling aan deze doelstelling.”, aldus wethouder Broekhuis. De Human Capital is een van de vijf regionale opgaven van Regio Zwolle.

Meer informatie
Voor vragen kun je terecht bij Chantal de Wolf van de gemeente Hattem: 06-5141 8269, of bij Moniek Bom, m.bom@zwolle.nl 060-1046 2095 en Nickie de Vries n.de.vries@zwolle.nl
06-1122 5259 van Upgrade Jezelf.


Wat is Regio Zwolle?
Regio Zwolle is de licht bestuurlijke samenwerking van ondernemers, onderwijs, maatschappelijke organisaties en overheden (22 gemeenten en 4 provincies). De afgelopen jaren heeft deze samenwerking een natuurlijk groeiproces doorgemaakt. Gemeenten herkennen de gemeenschappelijke vraagstukken die hen samen bezig houdt. Samenwerking leidt tot erkenning van deze vraagstukken en een gezamenlijke aanpak om deze op te lossen. Zo ontstaat geleidelijk regionaal partnerschap.

Vier provincies
Dat ‘verbond’ van 22 gemeenten ligt in vier provincies, Overijssel, Gelderland, Drenthe en Flevoland. Dat staat de samenwerking in het geheel niet in de weg. Want, vraagstukken zijn grensoverschrijdend, dus oplossingen ook. Deelnemers zijn: Dalfsen, Ommen, Hardenberg, Raalte, Olst-Wijhe, Elburg, Hattem, Oldebroek, Heerde, Kampen, Dronten, Noordoostpolder, Zwartewaterland, Steenwijkerland, Meppel, Staphorst, Urk, Westerveld, De Wolden, Hoogeveen, Nunspeet en Zwolle en de 4 provincies Drenthe, Flevoland, Gelderland en Overijssel.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in